Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στη Νομική σχολή «ρίχνει» τις ευθύνες για την κατάληψη χώρων από λαθρομετανάστες ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής


   «Η προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών και αφορά στα υποκείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διδάσκοντες και διδασκόμενους.
Αυτή είναι η ουσία και το περιεχόμενο του πανεπιστημιακού ασύλου για τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της
γνώσης στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Το πανεπιστημιακό άσυλο ισχύει και κατοχυρώνεται με νόμο του κράτους ως κατάκτηση του δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος μετά την μεταπολίτευση με την ολόθερμη υποστήριξη του προοδευτικού, πνευματικού και πολιτικού κόσμου.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων.
Οι αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων, όπως έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ως εκ τούτου, οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Όπως έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να εκτιμήσουν τις δυνατότητες της πανεπιστημιακή κοινότητας και με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους .
Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται σήμερα στη δημόσια συζήτηση, είναι μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συμβάλλουν αντικειμενικά στην επιδίωξη των στόχων της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Κίνηση «Φόρουμ των Μεταναστών» επιδιώκοντας την άμεση νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Αυτό εξάλλου δήλωσαν χθες κατά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Φόρουμ και των ίδιων των μεταναστών με την αρμόδια Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης κ. Άννα Νταλάρα και το Γενικό Γραμματέα Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρέα Τάκη. Όπως, όμως τους τόνισαν, τόσο η κ. Νταλάρα, όσο και ο κ. Τάκης, κάτι τέτοιο αντίκειται στις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο πλαίσιο των νόμων του Κράτους.
Η Πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία, το καθένα στο χώρο ευθύνης του, είναι έτοιμα να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου