Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κατάλυμα μεταναστών η Νομική Αθηνών

Τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν κατακλύσει 300 περίπου μετανάστες ζητώντας τη χορήγηση ασύλου. Οι μετανάστες υποβάλλονται ταυτόχρονα σε εξετάσεις ενώ το παλαιό κτήριο της Σχολής έχει μετατραπεί σε καταυλισμό.

Ο πρόεδρος της Σχολής, Θ.Φορτσάκης δήλωσε ότι η πολιτεία βαρύνεται με ένα ζήτημα που πρέπει να λύσει και τόνισε ότι το
πανεπιστήμιο δε μπορεί να μετατραπεί σε κατάλυμα μεταναστών ενώ ζήτησε να βρεθεί ένας χώρος απ' όπου οι μετανάστες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.



Χρειάζεται λύση χωρίς βία και ακρότητες, συνέχισε, επικρίνοντας τους χειρισμούς των κρατικών αρχών αφού -όπως είπε- άφησαν αυτούς τους ανθρώπους να ξεκινήσουν από την Κρήτη, να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα και να φτάσουν στην Αθήνα.



Σε ανακοίνωσή της η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών καταγράφει το «χρονικό» της εισόδου των μεταναστών στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Κυριακή 16/01/2011, παρά την άρνηση της Κοσμητείας της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, εισήλθαν σε χώρο της Σχολής περισσότεροι από 200 μετανάστες, διεκδικώντας από την Πολιτεία την ανανέωση της άδειας παραμονής τους στη χώρα και με την πρόθεση να προχωρήσουν σε απεργία πείνας.



«Κατανοούμε το γενικότερο πρόβλημα των μεταναστών και έχουμε δείξει έμπρακτα την ευαισθησία μας στο θέμα αυτό, το οποίο όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία με συγκεκριμένες πολιτικές και επαρκή μέτρα. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Ιδιαίτερα σήμερα που το δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και συκοφαντείται, παρόμοιες ενέργειες συνεισφέρουν στην απαξίωσή του» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:



Αλληλέγγυα τόσο στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και στην Κοσμητεία και τους Προέδρους της Νομικής και του Οικονομικού, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ).



Επίσης, η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ με ανακοίνωσή της στρέφεται κατά μελών της νεολαίας του Συνασπισμού και της ΑΡ.ΕΝ., τονίζοντας ότι αποφάσισαν «με το "έτσι θέλω" και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτήριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις».



Η ΠΑΣΠ δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών, επισημαίνοντας όμως ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».



Από την άλλη και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της κατηγόρησε την φοιτητική παράταξη ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό για την κατάληψη χωρίς άδεια στο κτήριο. Στην ανακοίνωση μάλιστα καταγγέλεται ότι εισέβαλαν χωρίς άδεια στο νέο κτήριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτήριο της Σόλωνος, εγκαθιστώντας στρώματα και άλλα είδη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου