Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου Κρήτης ιδρύουν Ομάδα Παραγωγών για να αποφύγουν τους «μεσάζοντες»

Με στόχο να περιορίσουν ή και να καταργήσουν τον ρόλο των μεσαζόντων, και να δώσουν ένα χτύπημα στα κυκλώματα που λυμαίνονται τον κόπο των παραγωγών, κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου προχωρούν στην ίδρυση Ομάδας Παραγωγών η οποία – σε πρώτο στάδιο – θα διαχειρίζεται τα κτηνοτροφικά προϊόντα που οι ίδιοι παράγουν. Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ), με την παρουσία εκπροσώπου
 εταιρείας γεωργικών εφαρμογών από τη Λάρισα, η οποία καλείται να οργανώσει τις ομάδες παραγωγών στην σημαντική αυτή προσπάθεια.


Από το Σάββατο (22/1), οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευσή της, η Ομάδα Παραγωγών των κτηνοτρόφων του Ηρακλείου έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, αλλά και τον ακριβή καθορισμό των βημάτων που θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρώτος στόχος των κτηνοτρόφων που θα συμμετάσχουν στην Ομάδα Παραγωγών είναι να καταφέρουν να εξασφαλίσουν συμφωνίες για την προώθηση των προϊόντων τους απευθείας στην αγορά, ενώ αν όλα πάνε καλά, τότε η δημιουργία του Δημοπρατηρίου θα είναι το επόμενο βήμα. Μια εγκατάσταση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τους επαγγελματίες του κλάδου, που επιδιώκουν να γλιτώσουν μια για πάντα από τη μέγγενη των μεσαζόντων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΚΝΗ κ. Κώστας Καράντζης «το κρίσιμο ζητούμενο για εμάς είναι η αυτοοργάνωση και η αυτοδιαχείριση. Δε μπορούμε πλέον να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Έχουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες. Εμείς παράγουμε εξάλλου τα προϊόντα, εμείς λοιπόν οφείλουμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για να εξασφαλίσουμε το εισόδημά μας και βεβαίως να προστατεύσουμε τον καταναλωτή, ο οποίος εξαπατείται από τα συμφέροντα και τα κυκλώματα με τις ελληνοποιήσεις και τις νοθείες που συμβαίνουν στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου