Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Tα «Αγανακτισμένα» βλέμματα στρέφονται στη γενική απεργία


 Στην αυριανή γενική απεργία στρέφουν το βλέμμα τους οι «Αγανακτισμένοι» της Πλατείας Συντάγματος μετά το 3ο πανευρωπαϊκο συλλαλητήριο, το βράδυ της Κυριακής.
Η έντονη βροχόπτωση που είχε προηγηθεί και το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος λειτούργησαν αποτρεπτικά για πολλούς από όσους θα ήθελαν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, ωστόσο στην ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας έδωσαν το «παρών» πάνω
από 15-20.000 άνθρωποι. Ο αριθμός αυτός είναι υποδεκαπλάσιος της συμμετοχής στο προηγούμενο κυριακάτικο ραντεβού όπου το κέντρο της Αθήνας είχε πλημμυρίσει από πολίτες.
Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν προγραμματίσει για αύριο το πρωί αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σε τρία διαφορετικά σημεία ώστε να παρεμποδιστεί η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο, ενώ αργότερα θα φτάσει στην Πλατεία Συντάγματος και η πορεία των εργαζομένων απεργών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία αναμένεται να είναι πολυπληθής, καθώς στις κινητοποιήσεις έχει δηλώσει ότι θα πάρει μέρος πλήθος συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Ηδη, τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν φροντίσει να κλείσουν θέσεις στα ξενοδοχεία της πλατείας, αναμένοντας ότι αντιδράσεις για την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου θα είναι ιδιαίτερα έντονες.
Παράλληλα, η ένωση πολιτών «πόρτα-πόρτα» απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρών την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.
Με σύνθημα «όχι στο ξεπούλημα της Εθνικής Περιουσίας, όχι στην Κατοχή, όχι στα Μνημόνια», έχουν δώσει ραντεβού στην Κηφισιά.
Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του «πόρτα-πόρτα» έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και του Ακη Τσοχατζόπουλου. Συνεργάτες και μέλη της ένωσης πολιτών Πόρτα - Πόρτα μοιράζουν τις τελευταίες μέρες στους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα ενημερωτικά φυλλάδια για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Επιπλέον, προχθές τέθηκε στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» και ο τέως μονάρχης της Ελλάδας, Κωνσταντίνος: «Λαμβάνω πολλά μηνύματα με το αίτημα να τοποθετηθώ σχετικά με τις, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συγκεντρώσεις των ‘Αγανακτισμένων’. Εχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η ‘σιωπηρή πλειοψηφία’ του λαού τη θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας».
«Οι εκδηλώσεις κάποια στιγμή θα τελειώσουν», καταλήγει η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου. «Το μήνυμά τους όμως, δεν θα ξεχαστεί γιατί και η σιωπή τους ακόμη θα είναι ηχηρή. Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, δίχως κομματική ομπρέλα και πάνω απ’ όλα ειρηνική».
Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού της ΝΔ, Γιώργου Βουλγαράκη πραγματοποίησε ομάδα πολιτών.
Για περίπου μισή ώρα οι διαδηλωτές, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια, φώναζαν «κλέφτες» αλλά και άλλα συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου