Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ατόπημα Ερντογάν για Ελληνες


ΑΓΚΥΡΑ. («ΑΠΕ»). Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσαν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τους Έλληνες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι NTV το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ερντογάν, μεγάλο φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, απαντώντας σε ερώτηση για την σκληρή κριτική που του ασκείται, αναφέρθηκε σε όσα απαράδεκτα, κατά τον ίδιο, του καταλογίζουν. «Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία σχετικά με μένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα βιβλία αυτά και τί δεν είπαν. Εβραίους μας είπαν, Αρμένιους μας είπαν και με το συμπάθιο
Έλληνες μας είπαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.
Στην Τουρκία δεν δόθηκε δημοσιότητα σχετικά με την έκφραση «με το συμπάθιο Έλληνες» που στην τουρκική γλώσσα παραπέμπει σε κάτι αρνητικό.
Ωστόσο το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στα σχετικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο τουρκικό twitter με μηνύματα όπως «από πότε είναι βρισιά το να είσαι Έλληνας;» και «μήπως είναι ντροπή να είσαι Έλληνας;».
Ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε τη λέξη «Ρουμ» δηλαδή Ρωμιός, η οποία χρησιμοποιείται στην Τουρκία για τους Έλληνες της Τουρκίας και της Κύπρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου