Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οργή λαού, φωνή θεού




Ο αρμόδιος υπουργός Joe Ludwig, ανακοίνωσε τη διακοπή της εξαγωγής ζωντανών μοσχ
Ο αρμόδιος υπουργός Joe Ludwig, ανακοίνωσε τη διακοπή της εξαγωγής ζωντανών μοσχαριών και βοδιών στην Ινδονησία μέχρι να βελτιωθούν οι μέθοδοι σφαγής των ζώων στα σφαγεία της χώρας
8 Jun 2011
Οργή λαού, φωνή θεού. Η κυβέρνηση Γκίλαρντ υπέκυψε στη λαϊκή πίεση και απαγόρευσε την εξαγωγή ζωντανών βοοειδών στην Ινδονησία.
Ο αρμόδιος υπουργός Joe Ludwig, ανακοίνωσε τη διακοπή της

εξαγωγής ζωντανών μοσχαριών και  βοδιών στην Ινδονησία μέχρι να βελτιωθούν οι μέθοδοι σφαγής των ζώων στα σφαγεία της ασιατικής αυτής χώρας.
Η κυβερνητική απόφαση αναμένεται να κοστίσει στους κτηνοτρόφους εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και να επηρεάσει το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Αυστραλίας.
Ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού  ABC κατέγραψε τη βαρβαρότητα με την οποία οι Ινδονήσιοι χειρίζονται τα ζώα μόλις φθάνουν στα σφαγεία τους. Οι συγκλονιστικές εικόνες που προβλήθηκαν στην Αυστραλία και έκαναν το γύρο του υπόλοιπου κόσμου προκάλεσαν μαζική αντίδραση των Αυστραλών ζωόφιλων, οι οποίοι συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές κατά της εξαγωγών ζωντανών βοοειδών  στη γειτονική χώρα.
Τη βαρβαρότητα καταδίκασαν και αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της κ. Γκίλαρντ, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εξαγωγές μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες και οι πρακτικές στα σφαγεία της Ινδονησίας.
«Τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην κυβέρνηση μας υποχρέωσαν να διακόψουμε τις εξαγωγές» δήλωσε η πρωθυπουργός και πρόσθεσε. «Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι να πεισθούμε, ότι τα ζώα που εξάγουμε δεν βασανίζονται από τους εισαγωγείς».
Και ενώ οι ζωόφιλοι πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους, οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για το εισόδημά τους. Εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων  προτείνει την ενίσχυση του κλάδου από την κυβέρνηση,  όπως συνέβη με την αυτοκινητοβιομηχανία κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου