Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τα «κάγκελα της αγανάκτησης» στον Αγνωστο Στρατιώτη


 Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη μέχρι τις 6 το απόγευμα δεν διαπιστώνουν κάτι περίεργο. Σίγουρα αντιλαμβάνονται τη βοή της Κάτω Πλατείας και βλέπουν διάφορα πανό στο γύρω χώρο, ωστόσο το σημείο που βρίσκονται οι εύζωνες είναι προσπελάσιμο όπως πάντα.
Ωστόσο, λίγο μετά τις 6, όταν μαζεύονται οι πρώτοι διαδηλωτές, τα αναρίθμητα περιστέρια χτυπάνε τα φτερά τους και φεύγουν.
Καταφτάνουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και μπροστά τους στήνονται κάγκελα που απαγορεύουν πλέον τη διέλευση στους επισκέπτες. Το ιστορικό μνημείο του ελληνικού Εθνους γίνεται άβατο, ενώ το κτίριο -σύμβολο της Δημοκρατίας που βρίσκεται πίσω του θυμίζει λιγάκι από οχυρό. Μπροστά του παρατάσσονται πάνοπλοι αστυνομικοί μαζί με τα «κάγκελα της οργής».
«Τα κάγκελα αυτά στην ουσία τα έβαλαν γύρω τους οι τρόφιμοι του ευαγούς αυτού ιδρύματος. Εφαγαν, καταχράστηκαν τη Δημοκρατία, έχασαν την επαφή με το λαό και έβαλαν κάγκελα για να δείξουν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά των μεν της πλατείας με τους δε του Κοινοβουλίου», είπε ο κ. Χριστόφορος Αθανασόπουλος, συνταξιούχος, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο μόνος του χθες το μεσημέρι.
Ο ίδιος πιστεύει πως ο κόσμος έχει ειρηνική διάθεση κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης γιατί θέλει να διατηρήσει το δικαίωμά του να διαδηλώνει, ωστόσο κανείς δεν έχει τη διάθεση να υποδεχθεί τους πολιτικούς στους κόλπους της κοινωνίας. «Εχω καταλάβει ότι πολλοί το θεωρούν προσβολή να πηγαίνουν στον τόπο τους οι γνωστοί μιζαδόροι και καταστροφείς του τόπου και να θέλουν να συναναστρέφονται με τους απλούς πολίτες, τα θύματά τους δηλαδή. Αφού δεν τιμωρείται κανείς, τουλάχιστον ας εξοστρακιστούν από τους κόλπους της κοινωνίας, ας ζήσουν στο δικό τους κόσμο πίσω από τα κάγκελα. Αλλωστε πίσω από τα κάγκελα έπρεπε να βρίσκονται πολλοί από αυτούς αλλά και οι υπόλοιποι που τους συγκαλύπτουν», συμπλήρωσε.
Βεβαίως, τα κάγκελα, που περιβάλλουν ακόμη και άλλους χώρους στα πέριξ του Κοινοβουλίου, τοποθετούνται και σε άλλες περιπτώσεις, όταν καταλήγουν στην Οδο Αμαλίας οι πορείες διάφορων κλάδων, οι οποίες κάθε άλλο παρά λίγες είναι καθημερινά.
Ωστόσο, η πρώτη φορά που τοποθετήθηκαν, ήταν την περασμένη εβδομάδα μετά το περιστατικό προπηλακισμού βουλευτών και υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. Τότε άλλωστε προέκυψαν και τα έντονα παράπονα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και την Αστυνομία, για ελλιπή φύλαξη των εκπροσώπων του Εθνους από την οργή των «αγανακτισμένων» πολιτών.
«Εγώ θα τα βάφτιζα κάγκελα της οργής», είπε η Σόνια Μαρασλή, φοιτήτρια που βρισκόταν κοντά στα σκαλιά της Πλατείας Συντάγματος, η οποία πρόσθεσε πως «σίγουρα αυτή δεν είναι εικόνα δημοκρατίας. Ομως γι’ αυτό φταίνε εκείνοι εκεί μέσα στο κτίριο και όχι οι απέξω. Αυτή είναι η ποιότητά τους, αυτή τη Δημοκρατία μας παρέχουν. Ας όψονται όσοι τους στήριξαν με την ψήφο τους, που παίρνουν στο λαιμό τους και τους συνειδητοποιημένους πολίτες οι οποίοι είχαν καταλάβει από νωρίς που βαδίζαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου