Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των Los Angeles Times με τίτλο «Ancient grains: The best thing since sliced bread?», τα «αρχαία δημητριακά» είναι όντως πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά –όπως κάθε προϊόν ολικής άλεσης–, όμως το ποσοστό πρωτεΐνης που περιέχουν η κινόα και το αγριοσίταρο είναι συγκρίσιμο με εκείνο που κρύβεται σε σύγχρονες ποικιλίες σιτηρών, όπως το σκληρό κόκκινο σιτάρι. Από την άλλη, η κινόα, ο αμάρανθος και το φαγόπυρο όντως δεν περιέχουν γλουτένη, όμως όσοι είναι αλλεργικοί στο σιτάρι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί στην κατανάλωση οποιουδήποτε σιτηρού. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτά τα τρόφιμα μπορούν να εμπλουτίσουν τη διατροφή σας με πολύτιμα στοιχεία.
Αν λοιπόν συνηθίζετε να φτιάχνετε σπιτικό ψωμί, αναζητήστε κάποιο από τα «αρχαία» άλευρα σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής και προσθέστε το στη συνταγή σας. Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα νόστιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου