Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πυρετώδεις ετοιμασίες για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»


υνεχίστηκε χθες για δέκατη ημέρα η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος, εν μέσω προετοιμασιών για τη μεγάλη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της Κυριακής. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκ νέου στη Λεωφόρο Αμαλίας, αλλά και στο κάτω μέρος της Πλατείας όπου είναι στημένα εδώ και ημέρες τα γνωστά αντίσκηνα των μελών της ανοιχτής συνέλευσης.

Στη συγκέντρωση κατέληξε, γύρω στις 7 το απόγευμα μοτοπορεία 200 περίπου δίτροχων, αφού περιηγήθηκε πρώτα υπό τον ήχο της κόρνας σε πολλές περιοχές του κέντρου της πόλης μέσα σε χειροκρότημα. Ηταν η δεύτερη φορά που οργανώθηκε παρόμοια κινητοποίηση, ενώ οι μοτοσικλετιστές δηλώνουν ότι ετοιμάζουν κι άλλες για το άμεσο μέλλον.
Τα συνθήματα κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ υπήρχαν ακόμη περισσότερα πανό με περιεχόμενο που στοχοποιεί τους πολιτικούς, την κυβέρνηση, το Μνημόνιο, καθώς και συνθήματα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής.
Στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα έδωσαν το «παρών» ακόμα και ιερείς, όπως είχε ανακοινώσει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Ο μητροπολίτης ανέφερε επίσης πως «στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της περιοχής Αιγιαλείας από 12 έως 12:30 το μεσημέρι».
Παράλληλα, ανοιχτές συνελεύσεις έλαβαν χώρα σε πολλά σημεία της Αθήνας και της επαρχίας, ενώ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στον τρόπο δράσης των επόμενων ημερών.
Οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες που κάθε απόγευμα γεμίζουν τις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων προετοιμάζονται για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της Κυριακής. Στο Σύνταγμα το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα, ενώ τα μέλη της ανοιχτής συνέλευσης ελπίζουν πως από εκεί θα ανάψει η πρώτη σπίθα για να ξεσηκωθούν οι Ελληνες και οι Ευρωπαίοι και να βγουν στις πλατείες των πόλεών τους.
«Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε εξοργισμένοι με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαι εξοργισμένος, ξέρω τι μου φταίει, δεν μουντζώνω τα πάντα, δεν μουντζώνω το πολιτικό σύστημα, μουντζώνω αυτούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και εφαρμόζουν μία πολύ σκληρή πολιτική απέναντι στον ελληνικό λαό, τον έχουν προδώσει στην κυριολεξία, και αυτό το πράγμα ο ίδιος ο λαός πρέπει να το ανατρέψει» δήλωσε στον «Βήμα 99,5» ο Ν. Τζινευράκης, μέλος της Επιτροπής Επισφαλών και Ανέργων στα Χανιά.
Αναφερόμενος στα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών, ο κ. Τζινευράκης δήλωσε ότι διαφωνεί και ότι έτσι ηρωοποιούνται κάποιοι και γίνονται τα «θύματα».
Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν και μπροστά στο Λευκό Πύργο, ενώ τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη έκαναν ξανά την εμφάνισή τους σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας αλλά και της Αργεντινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου