Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η μυστική συμφωνία το «δακτυλίδι» στον Βαγγέλη

Κυβέρνηση με εκλογικό φόντο, ίσως και το Σεπτέμβριο είναι αυτή που όρκισε την Παρασκευή ο Γιώργος ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο τιμόνι της Οικονομίας.
 Η μυστική συμφωνία των δύο ανδρών σηματοδοτεί πως ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να κυβερνά χωρίς εσωκομματικές τριβές και αγκάθια, έως ότου κλείσει το σκληρό παζάρι των Βρυξελλών, ενώ ο Ε.Βενιζέλος

παίρνει το «δακτυλίδι» και αποκτά προβάδισμα στην κούρσα διαδοχής.

Όπως αναφέρει σήμερα στο κεντρικό της θέμα η Real News, ο Γ.Παπανδρέου δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για το πολιτικό του μέλλον, ενώ και να θελήσει να εγκαταλείψει τον κυβερνητικό στίβο, δεν θέλει να το κάνει με το στίγμα της αποτυχίας να τον βαραίνει, όπως κινδύνεψε να γίνει την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι.

Από την άλλη, ο Ε.Βενιζέλος, αυτή τη φορά θέλει το «όλον» ΠΑΣΟΚ και όχι ένα μέρος του – ειδικά μετά το τείχος των κορυφαίων που «αγκάλιασε» προ τριημέρου πολιτικά τον Παπανδρέου και τις καταγγελίες βουλευτών περί «αποστασίας» και «Ιουλιανών».

Έτσι, ο ένας δεν θέλει ακόμη να φύγει και ο άλλος δεν βιάζεται να έρθει. Πάντως, ο όποιος κοινός παρονομαστής που έχει βρεθεί ανάμεσα σε Παπανδρέου και Βενιζέλο, μπορεί να σκοντάψει στις συνθήκες του Σεπτεμβρίου.

Αν το ΠΑΣΟΚ βγει από τις κάλπες πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, θεωρείται περίπου δεδομένο ότι διάδοχος του Παπανδρέου θα είναι ο Βενιζέλος. Αν το κόμμα χάσει, πάλι ο Ε.Βενιζέλος θα έχει το προβάδισμα για την ηγεσία. Υπάρχει βεβαίως και η Τρίτη εκδοχή, κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ θα βγει αυτοδύναμος, οπότε θα είναι στο χέρι του Παπανδρέου, αν θα συνεχίσει ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου