Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Διαμαρτυρία αγανακτισμένων ομογενών στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας ΥόρκηςΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Σαράντα περίπου ομογενείς το μεσημέρι της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και εξέφρασαν την συμπαράσταση στον ελληνικό λαό και την διαμαρτυρία για τα τεκταινόμενα στην γενέτειρα. Μετά από εντολή της Αστυνομίας οι «αγανακτισμένοι», όπως αποκαλούν τον εαυτόν τους και στα επίσημα έγγραφα που διένειμαν στους περαστικούς συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της 69ης Οδού
και της Λεωφόρου Παρκ κρατώντας στα χέρια συνθήματα, ελληνικές και αμερικάνικες σημαίες, καθώς επίσης και με τον ήλιο της Βεργίνας.
Σε ένα μεγάλο πανό αναγράφονταν «Η Ελλάδα δεν πουλιέται, οι πουλημένοι να φύγουν», ενώ σε άλλα πιο μικρά «Μολών Λαβέ», «Προδότες, Κλέφτες, Πολιτικοί στην Φυλακή». Παράλληλα υπήρξαν και πανό στην αγγλική μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε: «Greek Politicians and their bosses having a party with our money», «This is Sparta», «Error 404 Democracy not found».
Η οργανωτική επιτροπή, η οποία πλαισιωνόταν από τους κ.κ. Ελένη Γκιώκα, Χρήστο Τζέλιο, Ευάγγελο Σταματόπουλο και Νικόλαο Νοταρίδη είχε συντάξει και ειδικό ψήφισμα το οποίο υπόγραψαν όλοι οι παριστάμενοι και το οποίο παρέδωσαν στην γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Αγη Μπαλτά αμέσως μετά τις ομιλίες.
Στο ψήφισμα το οποίο απευθυνόταν στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια και κοινοποιούνταν στον πρόεδρο της Βουλής, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, στους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων και στους ανεξάρτητους βουλευτές καθώς επίσης και στα ΜΜΕ αναφέρονταν τα εξής:
«Η σημερινή κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου απέσπασε την ψήφο του ελληνικού λαού εξαπατώντας τον, ενεχυρίασε την λαϊκή εντολή σε κέντρα εξουσία πέραν των εθνικών συνόρων, παρέδωσε κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού σε κέντρα εξουσίας ξένα προς το έθνος, υπέγραψε και σύναψε συνθήκες εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού παρανόμως, χωρίς να έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα δικαιοδοσία, υπέγραψε και σύναψε συνθήκες εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, χωρίς την κατά το Σύνταγμα προβλεπόμενη πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων».
Παράλληλα επικαλούνται την 4η παράγραφο του 120ου άρθρου του Συντάγματος καλούν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως διαλύσει την Βουλή των Ελλήνων και προκηρύξει εκλογές.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησαν η Ελένη Γκιώκα εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο χειρούργος Μανώλης Λαμπράκης καθώς και ο καθηγητής από το πανεπιστήμιου του Μέριλαντ Θεόδωρος Καρυωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της υπογραφής της συνθήκης για την δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου