Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Σε 30 μήνες θα επιστρέψουμε σε επίπεδα ανάπτυξης»


«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη σταθερή, η οποία να δείχνει ότι διαθέτει μία ενιαία φωνή. Εάν ικανοποιηθεί αυτό μας το αίτημα, μπορώ να προβλέψω ότι εντός των επομένων τριάντα μηνών θα επιστρέψουμε στα επίπεδα ανάπτυξης, που είχαμε πριν την κρίση, στα 230 δισ. ευρώ του ΑΕΠ, του 2009. Αυτή τη στιγμή, έχουμε σημειώσει θεαματική πτώση, σχεδόν στα 200 δισ. ευρώ. Θα καταφέρουμε να καλύψουμε τη διαφορά -μέχρι το τέλος του 2013».
 Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa σημειώνοντας ότι πολιτικοί, τραπεζίτες και σχολιαστές «πρέπει να σταματήσουν να μιλούν στη τύχη για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Είναι κάτι που δημιουργεί άγχος και έλλειψη εμπιστοσύνης και εδώ, σε εμάς, κάτι το οποίο δεν μας βοηθά».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση πρωτόγνωρη: την κρίση μιας χώρας, που μετέχει σε ενιαίο νομισματικό σύστημα. Και εμείς φοβόμαστε ότι μπορεί να μην καταφέρουν να λάβουν τις πρέπουσες αποφάσεις και ότι αυτό μπορεί να πλήξει την χώρα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου