Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ρίχνουν τις τιμές των φ/β οι κινέζοι προμηθευτές

ImageΝα «ρίξουν» τις τιμές πώλησης των φωτοβολταϊκών πάνελ έχουν αναγκαστεί κάποιες από τις εταιρείες προμήθειας φωτοβολταϊκών από την Κίνα. Αιτία γι αυτή τη μείωση είναι αφενός η αύξηση των αποθεμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά και αφετέρου οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του τομέα των φωτοβολταϊκών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ιταλία, η οποία δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη το τοπίο σχετικά με την παροχή κινήτρων για φωτοβολταϊκές επενδύσεις.



Σύμφωνα με καταγραφές, υπάρχουν εταιρίες οι οποίες έχουν φτάσει να διαθέτουν φωτοβολταϊκά με κόστος ακόμη και 0,95 δολάρια/W, το οποίο είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.
Αυτό που παρατηρείται γενικότερα είναι μια προσπάθεια «τόνωσης» της ζήτησης, μέσω μείωσης των τιμών, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει σε ρεκόρ χαμηλού κόστους. Βέβαια, σύμφωνα με αναλυτές αυτή η μείωση των τιμών προκειμένου όντως να αυξήσει τη ζήτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ύπαρξη κεφαλαίων για επενδύσεις από τις ευρωπαϊκές κυρίως αγορές.
Σημειώνεται ότι το Μάρτιο οι τιμές των φ/β panels ήταν μεταξύ 1,22 - 1,25 δολάρια/W, ενώ μέσα στον Απρίλιο παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου