Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Συνεταιριστική μονάδα βιομάζας στον Έβρο


Ένα συνεταιριστικό σχήμα λαϊκής βάσης με τη συμμετοχή αγροτών και/ή αστών που θα επενδύει στις «πράσινες» πηγές ενέργειας και δη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα.

Αυτό, μέσα σε λίγες γραμμές, είναι το φιλόδοξο πρότζεκτ που έχει στα σκαριά η Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία που ιδρύθηκε πρόσφατα στο νομό Έβρου και το οποίο περιέγραψε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Αλεξανδρούπολη, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εταιρείας, Χρήστος Χατζόπουλος.



Όπως ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος, στόχος της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας είναι να δημιουργηθεί το επενδυτικό κεφάλαιο από αγρότες η αστούς, προκειμένου να υλοποιηθεί η επένδυση στην περιοχή του Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου.



«Θέλουμε να παράγουμε ηλιακή ενέργεια και θερμότητα, αυτές οι μονάδες λέγονται μονάδες συμπαραγωγής και σύμφωνα με τον νόμο 38/51 που ψηφίστηκε πέρυσι τον Ιούνιο δίνει τη δυνατότητα να έχουν υψηλή κερδοφορία», πρόσθεσε ο ίδιος τονίζοντας ότι «τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά και δεν μπορούμε να μείνουμε με σηκωμένα τα χέρια σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που περνάμε».



Ο κ Χατζόπουλος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό το επενδυτικό σχήμα, ενώ απεύθυνε έκκληση στην Τοπική και στην περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο και άλλους φορείς να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου