Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δυσαρέσκεια Καραμανλή για τον Αλογοσκούφη


Εντονα δυσαρεστημένος φέρεται είναι ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος τον «κάρφωσε» για την «ήπια προσαρμογή» και για τα μέτρα που ποτέ δεν πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ.


Ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε εντολή σε στενό του συνεργάτη να επικοινωνήσει μαζί του, προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του. «Δεν περίμενε ο Πρόεδρος να πεις εσύ αυτά τα πράγματα, τα οποία δεν έχουν και καμιά σχέση με την πραγματικότητα», φέρεται να του είπε σε έντονο ύφος ο συνεργάτης του Κ. Καραμανλή. «Παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπα και θα βγάλω ανακοίνωση», απάντησε ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος με τη δήλωσή του, δε διέψευσε την ουσία των όσων είπε στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο Γ. Αλογοσκούφης που πίεζε -όπως υποστήριξε- τον Κώστα Καραμανλή να πάρει μέτρα, αλλά εκείνος του έλεγε να τα αφήσουν για αργότερα, με τη νέα δήλωσή του επιβεβαιώνει πως υπήρχαν θεμιτές διαφορές μεταξύ τους. Τονίζει ωστόσο την υπευθυνότητα που έδειξε ο τότε Πρωθυπουργός να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση στην Οικονομία.

Ο Κώστας Καραμανλής ακολούθησε την ίδια ακριβώς τακτική με την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός. Τη δυσαρέσκειά του την εξέφραζε σχεδόν πάντα μέσω τρίτων και δεν σήκωνε ποτέ ο ίδιος το τηλέφωνο, σα να απαξιούσε να μιλήσει μαζί τους και είναι κάτι που δεν αφήνουν ασχολίαστο ακόμα και σήμερα ορισμένα στελέχη των κυβερνήσεών του.

Μετά από αυτό το θερμό επεισόδιο η σχέση Καραμανλή - Αλογοσκούφη έλαβε τέλος. Αλλωστε, ο πρώην Πρωθυπουργός εμπιστεύεται περισσότερο για τα οικονομικά θέματα τον Γ. Παπαθανασίου, με τον οποίο συνομιλεί σχεδόν καθημερινά.

Με τον Γ. Αλογοσκούφη διατηρούσε απλώς καλές και τυπικές σχέσεις, κάτι που φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας που εκτός από τον Κ. Καραμανλή «κάρφωσε» και τον Γ. Παπαθανασίου, υποστηρίζοντας πως έδωσε λάθος στοιχεία στην Ε.Ε.

Χθες πάντως, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος απέρριψε τα όσα είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Π. Παυλόπουλος δήλωσε πως «δεν θα γίνω κήνσορας των λεγομένων του κ. Αλογοσκούφη».

«Εγώ θα σας πω, όμως, την πραγματικότητα. Ποτέ δεν καθυστέρησε ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του να πάρουν μέτρα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για τη μείωση του δημόσιου τομέα: Ναι ή όχι πήραμε εγκαίρως, χωρίς να έχει προκύψει ακόμη τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, τα μέτρα που αφορούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που ήταν οι μεγαλύτεροι τομείς, σε ό,τι αφορά τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα;», ρώτησε ο κ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου