Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το ελληνικό κρασί «κερδίζει» τον οδηγό πόλης του οίκου Louis Vuitton


Την προσοχή του οδηγού πόλης που εκδίδει η γαλλική εταιρεία πώλησης πολυτελών ειδών «Louis Vuitton» κέρδισαν τα ελληνικά κρασιά, καθώς για πρώτη φορά ο οδηγός αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη και στους Δρόμους
του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, τους οποίους «περπατά» με τη βοήθεια του Νίκου Μάνεση, συγγραφέα και οινοκριτικού.
Αυτό έκανε γνωστό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βόρειας Ελλάδας (ΕΝΟΑΒΕ), κ. Γιάννης Βογιατζής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, με αφορμή τον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης και τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων. «Ζωντανή καρδιά» του αμπελοοινικού κόσμου της Ελλάδας, χαρακτήρισε την πόλη ο κ. Μπουτάρης και τόνισε ότι η δημοτική τηλεόραση θα καλύψει σε απευθείας μετάδοση το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού. Σημείωσε ακόμη ότι ο δήμος κάνει επαφές για τη διοργάνωση ενός διεθνούς φεστιβάλ γαστρονομίας και κάλεσε και άλλους κλάδους να οργανωθούν και να κάνουν αντίστοιχες κινήσεις.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ΕΝΟΑΒΕ, σε συνεργασία με τη Helexpo και με την αιγίδα όλων των φορέων του οινικού κλάδου της Ελλάδας.
Πρόκειται για το μοναδικό διεθνή διαγωνισμό οίνου, που διοργανώνεται και υλοποιείται στη χώρα μας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (OIV) και σύμφωνα με τη νομοθεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθούν από διακεκριμένους ξένους και Έλληνες γευσιγνώστες, στις 8, 9 και 10 Μαρτίου 2011. Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την απονομή των βραβείων, καθώς και η γευσιγνωσία των βραβευμένων κρασιών για το κοινό, θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαρτίου 2011. Στο δεύτερο μέρος, στις 12 Μαρτίου 2011, θα αναδειχθεί ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος.
Ο Εθνικός Διαγωνισμός Οινοχόων για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα οινοχόου είναι ο 10ς, στην 13ετή ιστορία της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου