Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Βουτιά» στις πωλήσεις καυσίμων το Φεβρουάριο



Το χειρότερο μήνα από την έναρξη της κρίσης γνώρισε η αγορά καυσίμων το Φεβρουάριο, με την πτώση των πωλήσεων να φτάνει το 20% σε σχέση με πέρσι.
Το 2010 έκλεισε, σύμφωνα με στελέχη των Ελληνικών
Πετρελαίων, με πτώση των πωλήσεων σε όγκο που ήταν 8,4% για τις βενζίνες, 11,2 % για το πετρέλαιο κίνησης και 12,6 % για το ντήζελ θέρμανσης, ενώ περισσότερα από 1000 πρατήρια έχουν κλείσει, υπολειτουργούν ή λειτουργούν περιστασιακά και οι πιστώσεις από την πλευρά των εταιριών εμπορίας δίνονται με φειδώ.



Σχετικά με τον εφοδιασμό των διυλιστηρίων, στελέχη των ΕΛΠΕ εκτιμούν πως προς το παρόν και για τις επόμενες εβδομάδες δεν υπάρχει πρόβλημα, παρά τις εξελίξεις στη Λιβύη.



Σε ό,τι αφορά τη μείωση των μισθών στις ΔΕΚΟ, πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν ότι η διοίκηση δεν έχει παραλάβει επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών, διευκρίνιζαν ωστόσο ότι κατά την άποψη της εταιρίας τα ΕΛΠΕ θα πρέπει να εξαιρεθούν από την εισοδηματική πολιτική που θα εφαρμοσθεί στις ΔΕΚΟ, τόσο για τυπικούς λόγους (το Δημόσιο ελέγχει το 35 % των μετοχών και η πλειοψηφία ελέγχεται από τον όμιλο Λάτση και ιδιώτες μετόχους) όσο και ουσιαστικούς (ανταγωνισμός με ομοειδείς εταιρίες).



Σημειώνεται ότι με βάση τη Συλλογική Σύμβαση στα ΕΛΠΕ οι εργαζόμενοι εισπράττουν 17,6 μισθούς το χρόνο. Πέρυσι η αύξηση ήταν 7 % ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για τη φετινή σύμβαση στο πλαίσιο των οποίων, σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, οι συνδικαλιστές διεκδικούν αύξηση μισθών 18 %.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου