Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στον κόσμο του ο Καντάφι



Δήλωσε ότι ο λαός του θα πέθαινε για αυτόν ενώ επανέλαβε πως οι διαδηλωτές είναι επηρεασμένοι από ναρκωτικά που τους δίνει η Αλ Κάιντα
Σε παροξυσμό βρίσκεται πλέον Μουαμάρ Καντάφι που σε τηλεοπτική
του συνέντευξη υποστήριξε και πάλι ότι αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών που τους έδωσε η Αλ Κάιντα. Πέραν αυτού ο Λίβυος ηγέτης τόνισε ότι πιστεύει στην αγάπη του λαού του ενώ διέψευσε πως ο στρατός που ακόμα βρίσκεται στο πλάι του πυροβολεί διαδηλωτές.

«Ο λαός μου θα πέθαινε για να προστατεύσει» δήλωσε ο Καντάφι και συνέχισε: «Αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών που τους έδωσε η Αλ Κάιντα. Άρπαξαν όπλα και παρόλα αυτά δεν είχαν δώσει καμία εντολή να απαντήσουν στα πυρά των διαδηλωτών».

Ο Καντάφι απέρριψε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη Λιβύη ενώ δήλωσε απογοητευμένος και προδομένος από τους ξένους ηγέτες που του ζήτησαν να εγκαταλείψει την εξουσία την ώρα που μάχεται τους «τρομοκράτες», όπως χαρακτήρισε τους διαδηλωτές. Χαρακτήρισε ακόμη τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «καλό άνθρωπο» αλλά παραπληροφορημένο για την κατάσταση στη Λιβύη. «Οι δηλώσεις είναι σαν να προήλθαν από άλλο, η Αμερική δεν είναι ο παγκόσμιος χωροφύλακας», είπε.

Όλα αυτά ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται μέρα με την μέρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες σε διαδήλωσε στην Τρίπηλη ένοπλοι άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, που ήταν περίπου 10.000. Μάλιστα δημοσίευμα καταγγέλλει μάλιστα ότι οι ένοπλοι πήραν μαζί τους τα πτώματα και πολλούς τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου