Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οι νέοι αγρότες επιστρέφουν στα… θρανία



Τα μαθητικά τους χρόνια, όταν τα τετράδια και τα στιλό αποτελούσαν απαραίτητο... αξεσουάρ της καθημερινότητάς τους, καλούνται να θυμηθούν νέοι αγρότες στην Ελλάδα. Και παρόλο που δεν θα
χρειαστεί να βιώσουν το άγχος των εξετάσεων, η επιστροφή τους στα θρανία αποτελεί μια πραγματικότητα, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν, έστω κι αν είναι μόνο για 25 ημέρες και 150 ώρες.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης που γίνονται από τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) «Δήμητρα», οι νέοι αγρότες της χώρας μας καλούνται να καθίσουν και πάλι στα θρανία, προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους το «πράσινο πιστοποιητικό».

Το πιστοποιητικό αυτό, που αποτελεί θεσμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφορά στην κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των αγροτών και χορηγείται έπειτα από εξειδικευμένη εκπαιδευτική διαδικασία, που συνδυάζει θεωρητικές γνώσεις, πρακτική άσκηση και μαθητεία, ενώ αποτελεί ένα βασικό επαγγελματικό προσόν για τον Έλληνα αγρότη.

Και μπορεί οι περισσότεροι από τους 49.000 νέους Έλληνες αγρότες να βρίσκονται ήδη στα χωράφια και τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, για να εξασφαλίσουν τα «προς το ζην» για τους ίδιους και την οικογένειά τους, εάν όμως δεν αποκτήσουν το «πράσινο πιστοποιητικό», δεν θα μπορέσουν να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προωθούνται τόσο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας όσο και της Ευρώπης.

«Μακάρι να γινόταν πιο τακτικά τέτοια προγράμματα κατάρτισης και μεγαλύτερης διάρκειας» ευχήθηκε ο 30χρονος Νίκος Αγγελόπουλος, ο οποίος και απέκτησε το δικό του «πράσινο πιστοποιητικό» προ εξαετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου