Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Κολλάει στη γραφειοκρατία το εργαστήριο Ανάλυσης Ελαιόλαδου

Παρόλο που εδώ και τέσσερα χρόνια ο ειδικός εξοπλισμός έχει φθάσει στο Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Κρήτης η καθυστέρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην έκδοση των απαραίτητων εγκρίσεων δεν έχει επιτρέψει τη λειτουργία του Εργαστηρίου
Ανάλυσης Ελαιολάδου στην Κρήτη.

Με αυτόν τον τρόπο ο συγκεκριμένος τομέας παραγωγής συνεχίζει να μη διαθέτει ένα πιστοποιημένο Εργαστήριο.

«Είναι φοβερό να μην ζητάμε λεφτά, αλλά αντίθετα να φέρνουμε και κανείς να μην ευαισθητοποιείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Η λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι πολύ σημαντική καθώς τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Εργαστηρίου θα βοηθήσουν στην καταγραφή των προβλημάτων που σχετίζονται με τα κριτήρια ποιότητας και γνησιότητας του ελαιολάδου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Κώστας Χαρτζουλάκης.

Η δημιουργία του Εργαστηρίου εγκρίθηκε το 2006 και μόλις πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης, υπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση. Ωστόσο, το γραφειοκρατικό ζήτημα δεν έχει λυθεί ακόμα καθώς χρειάζεται ακόμα η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου και του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, ώστε να δοθούν τα χρήματα για την παραλαβή του εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου