Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Bild: «Οι χρεωκοπημένοι Έλληνες μας κοστίζουν»


   Με νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Bild Zeitung» με τίτλο «Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες / Η κρίση μας κοστίζει 800 εκ. ευρώ» κατηγορεί την Ελλάδα ότι τρώει τα χρήματα των Γερμανών ενώ
θεωρεί δεδομένο ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει και δεν πρόκειται ποτέ να ξεπληρώσει το χρέος. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Shauble θα αναγκαστεί να τα βγάλει πέρα με λιγότερα χρήματα στον προϋπολογισμό του λόγω της έκρηξης του χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται η δήλωση του Προέδρου του οικονομικού ινστιτούτου IWH, Καθηγητή Ulrich Blum, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει, υπό τις σημερινές συνθήκες, να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της». Και συνεχίζει: «Είναι πλέον σαφές ότι η ελληνική κρίση του χρέους είναι η πρώτη φορά που έφτασε τους φορολογούμενους».
Από την άλλη ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για θέματα προϋπολογισμού, Carsten Schneider τονίζει ότι «η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν είναι δωρεάν». Και η εφημερίδα αναρωτιέται:
«Και τι κάνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες οι Έλληνες;» δίνοντας η ίδια την απάντηση ότι «μας ζητούν ελαφρύνσεις», αφήνοντας αιχμές για τις ζητούμενες αναφερόμενη ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή του δανείου και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα εφτά χρόνια. Για το αίτημα αυτό θα ενημερώσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ σήμερα τις επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Προϋπολογισμού της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου