Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ποδόσφαιρο στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Μια ποδοσφαιρική μπάλα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε κλεισμένη σε ένα κουτί. Η ιστορία της συγκεκριμένης μπάλας είναι μοναδική καθώς χρησιμοποιήθηκε από τους Βρετανούς στρατιώτες
 στην Μάχη του Λους το 1915. Οι στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και η ιρλανδική ποδοσφαιρική ομάδα, ήθελαν πριν τη μάχη να περάσουν τις 6 ποδοσφαιρικές μπάλες που είχαν στην Ουδέτερη ζώνη προκαλώντας τους Γερμανούς. Ο διοικητής τους όταν έμαθε το σχέδιο το απαγόρευσε αμέσως και μάλιστα πυροβόλησε τις 5 μπάλες καταστρέφοντάς τες. Η μια όμως σώθηκε καθώς ένας στρατιώτης κατάφερε να την κρύψει. Όταν η μάχη ξεκίνησε, οι Βρετανοί στρατιώτες ανάμεσα στα πυρά άρχισαν να περνούν ο ένας την μπάλα στον άλλον με σκοπό να την φτάσουν στο γερμανικό στρατόπεδο. Τελικά όμως η μπάλα κατέληξε σε ένα συρματόπλεγμα, ενώ την μάχη νίκησαν οι Βρετανοί με πολλές όμως απώλειες.




Η μπάλα περισυλλέχθηκε από τον τόπο της μάχης λίγο αργότερα και στη συνέχεια χάθηκε για να βρεθεί τώρα ξεσκισμένη σε ένα κουτί. Οι επιστήμονες κατάφεραν να την ράψουν και να την επαναφέρουν σε πολύ καλή κατάσταση ξαναφέρνοντας στη ζωή ένα μοναδικό και ιδιαίτερο κειμήλιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου