Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ακρωτηριάζουν τα παιδιά τους


   Η τραγική οικονομική κατάσταση όλο και περισσότερων οικογενειών στη χώρα οδηγεί όλο και σε πιο ακραία γεγονότα. Υπάρχουν καταγγελίες ότι σε μέρη της ορεινής Ναυπακτίας, οι ίδιοι
οι γονείς ακρωτηριάζουν ή καίνε τα παιδιά τους ώστε να μπορέσουν να τα βγάλουν στην επαιτεία.
Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη ένα παιδί δέκα χρονών χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο την ώρα που καθάριζε τζάμια. Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, πέθανε μετά από μια εβδομάδα χωρίς στο μεταξύ να το αναζητήσει κανείς.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΓΑΔΑ, τα ποσοστά των ατόμων που ζητιανεύουν έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια ακόμα και 52%. Τουλάχιστον 3.500 χιλιάδες παιδιά εξαναγκάζονται να ζητιανέψουν κι από αυτά το 11,5% είναι ελληνόπουλα.
Σύμφωνα με δύο αξιωματικοί του τμήματος ανηλίκων, καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας εκτυλίσσονται φρικιαστικές εικόνες, έξω από σε σπίτια, μπροστά σε φανάρια των αυτοκινήτων.
Διευκρινίζουν δε ότι πλέον δεν πρόκειται για παιδιά «ενός κατώτερου θεού» από την Αφρική, την Ασία, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και ελληνόπουλα, τα οποία οδηγούνται στην επαιτεία, λόγω της κρίσης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΑΔΑ, Λεωνίδας Κοκκαλάκης, εξηγεί την προσπάθεια της αστυνομίας να περιορίσει την επαιτεία: «Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε. Συλλαμβάνουμε όσους εξωθούν τα παιδιά στην επαιτεία και πάντοτε μέσω εμπεριστατωμένης έρευνας προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εάν κρύβεται πίσω από αυτό δουλεμπόριο, ή εξώθηση στην πορνεία, ή οποιουδήποτε άλλου είδους εκμετάλλευση. Από τη σύλληψη και πέρα είναι αρμοδιότητα των δικαστικών Αρχών».
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου