Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τα φάρμακα για την τριχόπτωση μπορεί να προκαλέσουν στυτικές δυσλειτουργίες!


   Όσοι χρησιμοποιούν την ουσία φιναστερίδη με σκοπό να αυξήσουν τις τρίχες της κεφαλής τους ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη ερωτική διάθεση και η πρόωρη
εκσπερμάτωση!
Αυό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ερευνητής Μάικλ Ιρβινγκ από την ιατρική σχολή George Washington των ΗΠΑ: «το φάρμακο που περιέχει ως δραστική ουσία τη φιναστερίδη έχει επίδραση όχι μόνο στις ορμόνες, αλλά και τις δομές του εγκεφάλου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και αυτές που δημιουργούν τη σεξουαλική διάθεση και καλή λειτουργία».
Η φιναστερίδη αναστέλλει τη λειτουργία ενός ενζύμου, το οποίο μετατρέπει την τεστοστερόνη -η οποία ευθύνεται για την τριχόπτωση- σε διϋδροτεστοστερόνη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 94% των ατόμων που λάμβαναν την αγωγή είχε συμπτώματα μειωμένης σεξουαλικής διάθεσης, το 92% μειωμένο λειτουργικό αντανακλαστικό, το 69% δεν ικανοποιούνταν από την κορύφωση και το 92% είχε στυτική δυσλειτουργία.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως «δεν υπάρχει θεραπεία για όλες αυτές τις σεξουαλικές δυσκολίες που προκαλεί το φάρμακο της τριχόπτωσης και όσοι θα ήθελαν να το λάβουν θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που μελέτη καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα για την φιναστερίδη.
    

1 σχόλιο:

Dimitris είπε...

Δυστυχώς φάρμακο κατά της τριχόπτωσης που να μην έχει παρενέργειες, δεν έχει βρεθεί ακόμη.Όλοι ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα γίνει και αυτό.Μέχρι τότε, μπορούμε τουλάχιστον να καλύψουμε το αισθήτικό πρόβλημα, χρησιμοποιώντας το Toppik

Δημοσίευση σχολίου