Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Παράθυρο» για το θέμα των ταμειακών στις λαϊκές αγορές


Πρωτοβουλία για αναθεώρηση των αποφάσεων που συνδέονται με την εισαγωγή ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, δεσμεύθηκε να αναλάβει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης
Κουτσούκος, προκειμένου «να βρεθεί ένας τρόπος να μείνουν ζωντανές οι λαϊκές αγορές» και αναγνωρίζοντας πως «το σύστημα αυτό έχει προβλήματα».
Απαντώντας σε επερώτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.κ. Σκανδαλίδης και Κουτσούκος, εξέφρασαν την πεποίθηση πως η αγροτική οικονομία μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.
«Εμείς προσπαθούμε να στραφούμε στην παραγωγή, να κάνουμε δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων και να διαμορφώσουμε ένα αγροτοκτηνοτροφικό μοντέλο με έμφαση στα κομμάτια που να μπορούν να αυξήσουν τις εξαγωγές - να υπάρχει επάρκεια στις τοπικές αγορές, να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές με ανάδειξη των εγχώριων αγροτικών προϊόντων», ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης.
Από πλευράς ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική, που, ευθυγραμμιζόμενη, όπως είπε, με τις στοχεύσεις της ΚΑΠ, «οδηγεί στην καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της παραγωγής, σε λίγα χέρια». Αιχμηρός υπήρξε ο κ. Χαλβατζής για τις επιλογές της Αγροτικής Τράπεζας «που προωθεί την πολιτική της ιδιωτικοποίησης μεγάλων συνεταιριστικών επιχειρήσεων και θα φέρει νέα δεινά για τους αγρότες», ενώ δήλωσε πως το κόμμα του δεν μετέχει στον διάλογο που οργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους κατά τόπους αγρότες, θεωρώντας πως οι σχετικές εκδηλώσεις «έχουν χαρακτήρα φιέστας» και δεν αποσκοπούν σε ουσιαστικό διάλογο, αλλά μονάχα σε «μικροδιορθώσεις».
Σημειώνεται επίσης η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη, με την εκτίμηση πως «το ΝΑΤΟ προχωρά έτοιμο για βομβαρδισμό». Ο κ. Χαλβατζής αξίωσε να μην υπάρξει στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στη Βόρειο Αφρική και ειδικά στη Λιβύη, να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην χρησιμοποιηθεί το Άκτιο και οποιοσδήποτε ελληνικός χώρος.
«Το προηγούμενο της Γιουγκοσλαβίας δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ο λαός μας πρέπει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους λαούς που δέχονται σήμερα την άμεση επίθεση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ - τις συνέπειες του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων» ανέφερε ο κ. Χαλβατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου