Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μεγαλύτερος αριθμός χοιροτρόφων στα σχέδια βελτίωσης


Ανοίγει ο δρόμος για ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης των χοιροτρόφων που έχουν ιδρύσει επιχειρήσεις, μετά από τροποποίηση που συμπεριλήφθηκε έπειτα από παρέμβαση της υφυπουργού Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένας Αποστολάκη στην Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου.
Η προϋπόθεση ασφάλισης στον ΟΓΑ για την ένταξη των χοιροτροφικών επιχειρήσεων στα σχέδια βελτίωσης που ίσχυε μέχρι σήμερα, απέκλειε από το συγκεκριμένο μέτρο πολλούς ενδιαφερόμενους του κλάδου δεδομένου ότι ήταν ασφαλισμένοι σε άλλα ταμεία, όπως στον ΟΑΕΕ.
Μετά από παρέμβαση της υφυπουργού αίρεται η προϋπόθεση της ασφάλισης στον ΟΓΑ. Συγκεκριμένα, στην τροποποίηση της ΥΑ λεπτομερειών εφαρμογής του Μέτρου για τα Σχέδια Βελτίωσης προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής νομικών προσώπων, η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των οποίων ανήκει σε φυσικά πρόσωπα που αντλούν το 35% του ατομικού τους εισοδήματος από γεωργικές δραστηριότητες που ασκούνται στα όρια της εκμετάλλευσής τους και δεν πραγματοποιούν περισσότερα από 115 ημερομίσθια σε εξωγεωργικούς τομείς, υπολογιζόμενα ως μέσος όρος 3ετίας, ανεξάρτητα από το ταμείο ασφάλισής τους.
«Με την τροποποίηση αυτή» δήλωσε η κα Αποστολάκη «δίνουμε τη δυνατότητα στις χοιροτροφικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην τόνωση του κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου