Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ενιαία στρατηγική για την προώθηση του ελαιολάδου ετοιμάζει η Περιφέρεια Κρήτης


Εντός του επόμενου τριμήνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη μια μεγάλη ημερίδα για το ελαιόλαδο της, όπου θα προσκληθούν να συμμετάσχουν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής από την χώρας μας. Θα κληθούν επίσης, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπουργείων και των φορέων από ολόκληρο το νησί, όπως ανακοίνωσε στις 15 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, μετά από συνάντηση που είχε με την διοίκηση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).
Βασικός στόχος, της διευρυμένης αυτής ημερίδας, θα είναι να δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις προκειμένου να υπάρξει ενιαία στρατηγική από Ενώσεις και ιδιώτες για την προώθηση του ελαιολάδου, ιδιαίτερα στην διεθνή αγορά, με Προστασία Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστασία Γεωργικής Ένδειξης (ΠΓΕ), κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί στην διάρκεια των εργασιών της.
Στην εν λόγω σύσκεψη το παρόν από τον ΣΕΔΗΚ έδωσαν ο πρόεδρος του φορέα και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο αντιπρόεδρος και αντιδήμαρχος Χανίων Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ Νίκος Μιχελάκης, και τα μέλη της διοίκησης του συνδέσμου, αντιδήμαρχος Γόρτυνας Σταύρος Ξυλούρης, αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Νίκος Αφορδακός, και ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αλέξανδρος Λαζαρίδης.
«Το μεγάλο μας μέλημα ως Περιφέρεια Κρήτης είναι να προωθήσουμε όσο το δυνατόν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον τουρισμό μας. Κοινή διαπίστωση είναι ότι αν δεν υπάρξει συνεργασία και συστράτευση δυνάμεων δεν μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο που είναι το συμφέρον του αγρότη-παραγωγού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση στο δήμο Ρεθύμνου μεταξύ του ΣΕΔΗΚ και του φορέα του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας προκειμένου να υπάρξει και η δική του συνεισφορά στην σύγκλιση των ενεργειών για την προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου στην εσωτερική και κυρίως στην διεθνή αγορά.
Ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ Γιώργος Μαρινάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η συμπόρευση και οι θετικές συνέργειες για την προώθηση των συμφερόντων των ελαιοπαραγωγών είναι μονόδρομος,  ενώ εκτίμησε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου