Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια


 Αντίγραφα της δικογραφίας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων εστάλησαν το πρωί στον Άρειο Πάγο από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αίτημα την αποστολή της υπόθεσης στη
Βουλή.
Όπως είχε αποκαλύψει το «ΒΗΜΑ on line», οι εισαγγελείς Πρωτοδικών του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου «σκόνταψαν» σε πολιτικό πρόσωπο και όπως ορίζει ο νόμος έστειλαν τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, απ' όπου αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή.
Αφότου η Βουλή παραλάβει τη δικογραφία θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να ελεγχθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών στην υπόθεση του σκανδάλου των υποβρύχιων του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητειών του οποίου ελήφθη η απόφαση για την εν λόγω προμήθεια πολεμικού υλικού και υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές παράλληλα με την αποστολή της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο, για το σκέλος των ευθυνών πολιτικών προσώπων, κινείται η διαδικασία και ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Ήδη έχουν σταλεί όλες οι κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε 37 πρόσωπα, που καλούνται αύριο, Πέμπτη, να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Στις κλήσεις αναφέρεται το ενδεχόμενο τέλεσης των εγκλημάτων της απιστίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ωστόσο σε αυτή τη φάση και οι 37 αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν, αφού ενημερωθούν για την υπόθεση. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ζητήσουν να τους χορηγηθούν και αντίγραφα της πολυσέλιδης δικογραφίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των 37 υπόπτων είναι και πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι έχουν υπογράψει προκαταβολές εκατομμυρίων ευρώ προς τα ναυπηγεία για την προμήθεια και κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων στις γερμανικές εταιρείες Ferrostaal και HDV το διάστημα 1998 – 2002.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και άλλες κλήσεις υπόπτων, ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται σήμερα να ορίσει άλλον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να κρίνει αν η συγκεκριμένη δικογραφία πρέπει να οδηγηθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου