Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ένας 25χρονος Αμερικανός υπέστη σε ολική μεταμόσχευση προσώπου μετά από σοβαρό έγκαυμα και μπορεί πλέον να έχει ξανά πρόσωπο


   Ο Ντάλας Βέινς, ένας 25χρονος άνδρας από την Αμερική, είχε παραμορφώσει το πρόσωπό του, όταν είχε ατύχημα με ηλεκτρικό ρεύμα. Το πρόσωπο του ήταν σχεδόν ανύπαρκτο με τα
χαρακτηριστικά του να είναι εντελώς σβησμένα.
Οι γιατροί όμως στο Νοσοκομείο Brigham and Women's, στη Βοστώνη πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε ολική μεταμόσχευση προσώπου, η οποία θα ήταν η πρώτη στην Αμερική. Η εγχείρηση διήρκησε 15 ώρες και πήραν μέρος 30 γιατροί. Τελικά, η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη και ο Βέινς απέκτησε ξανά μύτη, χείλη, δέρμα, μύες ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τοποθετήσουν μάτια με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του.
Θα χρειαστούν βέβαια μήνες για να αναρρώσει πλήρως όμως ήδη μπορεί και μιλά με τους δικούς του ενώ η υγεία του βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο.
Το ατύχημα είχε συμβεί στον Βέινς το 2008, όταν ακούμπησε το κεφάλι του σε ρεύμα με υψηλή τάση. Ο 25χρονος ήταν τρεις μήνες στην Εντατική σε καταστολή και χρειάστηκαν 20 εγχειρήσεις για να μπορέσει να επιβιώσει. Οι γιατροί ήταν βέβαιοι πως ο Βέινς δε θα μπορούσε να μιλήσει ή να περπατήσει ξανά, όμως μετά από μήνες η βελτίωσή του ήταν θεαματική. Γι' αυτό κι οι γιατροί πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση.
Πάντως η μεγαλύτερη επιθυμία του Βέινς τώρα είναι να μπορέσει να νιώσει στο μάγουλό του το φιλί της κορούλας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου