Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Εβδομαδιαία αύξηση-«μαμούθ» ζητούν τα συνδικάτα


Την επικύρωση εβδομαδιαίας αύξησης έως και $37 από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναμένεται να ζητήσει το Συμβούλιο Αυστραλιανών Συνδικάτων (ACTU).
Όπως έγινε γνωστό, οι μισθολογικές διεκδικήσεις του Συμβουλίου, αυτή την φορά, θα καλύπτουν δύο
διαφορετικές ομάδες του χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού της χώρας που πλησιάζει σε αριθμό το 1,5 εκατομμύριο εργαζομένους.
Το Συμβούλιο θα ζητήσει αύξηση $28 στο βδομαδιάτικο μισθό όλων των χαμηλόμισθων εργαζομένων και αύξηση της τάξης του 4,2% σε κάποιους άλλους εργαζομένους ο μισθός των οποίων είναι ο χαμηλότερος στην μισθολογική κλίμακα των συλλογικών συμβάσεων στις οποίες υπόκεινται.
Η συγκεκριμένη αύξηση θα είναι η μεγαλύτερη που έχουν ζητήσει ποτέ τα συνδικάτα και αν, τελικά, εγκριθεί, ο  βασικός μισθός θα αυξηθεί από τα $569 που είναι σήμερα την εβδομάδα στα $600.
Ο γραμματέας του ACTU  Τζεφ Λόρενς, ανακοινώνοντας τα αιτήματα των συνδικάτων, είπε ότι η αύξηση των $37 είναι λογική και δίκαιη, τη στιγμή μάλιστα που η οικονομία της χώρας ευημερεί.
«Η αύξηση είναι δίκαιη, αλλά και απαραίτητη. Τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξάνονται συνεχώς και η οικονομία της χώρας ανθεί, την ίδια στιγμή, όμως, πολλοί χαμηλόμισθοι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα καθώς οι τιμές των αγαθών πρώτης ανάγκης αυξάνονται» είπε ο κ. Λόρενς. 
Η αντίδραση της επιχειρηματικής κοινότητας στις διεκδικήσεις του ACTU ήταν άμεση. Το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας ανέφερε ότι αν, τελικά, η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία Fair Work Australia, επικυρώσει τις αυξήσεις που ζητούν τα συνδικάτα, αφενός, θα αυξηθεί η ανεργία και, αφετέρου, οι ώρες απασχόλησης πολλών εργαζομένων, καθώς οι εργοδότες δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα υψηλά ημερομίσθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου