Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

«Εθνική ανάγκη» ο πολυπολιτισμός


Η κυβέρνηση Γκίλαρντ αποκαθιστά τον πολυπολιτισμό, ως επίσημη πολιτική της Αυστραλίας. Ο υπουργός Μετανάστευσης Κρις Μπάουεν, εξήγγειλε θεμελιακές αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης με αιχμή την αναβάθμιση του Αυστραλιανού Συμβουλίου Πολυπολιτισμού  (Australian Multicultural Council).
H επιστροφή της Εργατικής κυβέρνησης Γκίλαρντ στην πολυπολιτισμική
πολιτική, που θέσπισε η Εργατική κυβέρνηση Γουίτλαμ και εδραίωσε η κυβέρνηση Φρέϊζερ, είναι η «απάντηση» της Αυστραλίας στις επιθέσεις που δέχεται ο πολυπολιτισμός από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Αγγλίας, από την αξιωματική αντιπολίτευση και τους κοκκινοτράχηλους της Αυστραλίας.
«Ο αυστραλιανός πολυπολιτισμός είναι μοναδικός και διαφέρει ριζικά από τον πολυπολιτισμό άλλων χωρών» διακηρύττει ο υπουργός Μετανάστευσης και προσθέτει: «Ο πολυπολιτισμός ενίσχυσε, δεν ζημίωσε την Αυστραλία».
Ο υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε, επίσης, την αναβάθμιση του Αυστραλιανού Συμβουλίου Πολυπολιτισμού, ως συμβουλευτικού σώματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του μεταναστευτικού πληθυσμού της χώρας από τις κρατικές υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση Γκίλαρντ ανακοίνωσε, επίσης, το σχεδιασμό στρατηγικής αντιμετώπισης του ρατσισμού και καλλιέργειας πνεύματος συνεργασίας και αρμονικής συμβίωσης όλων των φυλών που συνθέτουν την πολυφυλετική, αυστραλιανή κοινωνία.
 Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση Χάουαρντ αντικατέστησε τον πολυπολιτισμό των Εργατικών με την πολιτική «Ένα Έθνος» –που σχεδίασε ο ίδιος ο κ. Χάουαρντ– για να αντικρούσει το ομώνυμο, φασιστικό κόμμα της Πολίν Χάνσον, που έκλεβε ψήφους από τη συντηρητική παράταξη.
Η κυβέρνηση Ραντ αποκατέστησε τον πολυπολιτισμό, ως στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά η διάδοχός του, Τζούλια Γκίλαρντ δεν συμπεριέλαβε στην κυβέρνησή της υπουργό ή υφυπουργό πολυπολιτισμού. «Διόρθωσε» την παράλειψη προχθές, μετονομάζοντας, συμβολικά, την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Κέιτ Λάντι, σε υφυπουργό Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων.
 Ο Νέος Κόσμος είχε καταγγείλει την απόρριψη του πολυπολιτισμού από την κ. Γκίλαρντ και τον πολιτικό αντίπαλό της Τόνι Άμποτ. Με το κύριο άρθρο μας, τιτλοφορούμενο «Ταφόπλακα στον Πολυπολιτισμό έβαλαν η Τζούλια Γκίλαρντ και ο Άμποτ» καταγγείλαμε την απόφαση της κ. Γκίλαρντ «να καταργήσει τη θέση του υφυπουργού Πολυπολιτισμού και να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του στον υπουργό Μετανάστευσης», καθώς και τη σπουδή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να καταργήσει το σκιώδες υπουργείο Πολυπολιτισμού» με το σκεπτικό, ότι «ναι μεν, η Αυστραλία είναι μία πολυπολιτισμική κοινωνία, αλλά η έμφασή μας, πλέον, πρέπει να εστιάζει στην εθνική ενότητα» (Ν.Κ. 16 /09/10).
Πρόκειται, λοιπόν, για συνειδητή στροφή της κυβέρνησης Γκίλαρντ προς τον Πολυπολιτισμό, ή για προσπάθεια άμβλυνσης των αρνητικών εντυπώσεων, που προκάλεσε η αρχική, επίμονη άρνηση του υπουργού Μετανάστευσης «να αποφυλακίσει» τον άμοιρο 9χρονο Ιρανό, που η οικογένειά του πνίγηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο του σαπιοκάραβου που τους μετέφερε στη φυλακή προσφύγων Christmas Island;
Ή μήπως πρόκειται για καλοσχεδιασμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί πολιτικά την οργή μεγάλης μερίδας του αυστραλιανού λαού, από την απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των φασιστών του «Ενός Έθνους» να πληρώσουν οι καραβοτσακισμένοι πρόσφυγες τα έξοδα παράστασής τους στις κηδείες αγαπημένων τους προσώπων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου