Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλύψεις-«φωτιά» για τη συμφωνία με το ΔΝΤ

Τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φέρεται να είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δηλαδή δύο μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Την αποκάλυψη-βόμβα έκανε ο επικεφαλής του Διεθνούς

Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την εφ. «Καθημερινή».


Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αντιληφθεί από πολύ νωρίς τη σοβαρότητα της κατάστασης στα οικονομικά της Ελλάδας και είχε επικοινωνήσει με τον Ν. Στρος Καν για να εξετάσει την πιθανότητα στήριξης της Ελλάδας από το Ταμείο. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν θα δέχονταν κάτι τέτοιο και γι’ αυτό τον συμβούλεψε να απευθυνθεί πρώτα σε αυτούς.


Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ’ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου