Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Στο 3,5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Μεγάλη πτώση στα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μετά την προσφυγή στο μηχανισμό της τρόϊκας και την υπογραφή του Μνημονίου, καταδεικνύει δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία PULSE RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της
Κυριακής».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, από το 31% του περσινού Μαρτίου, έχει κατρακυλήσει σήμερα στο 23,5%, έχοντας εντυπωσιακή απώλεια της τάξης των 7,5 μονάδων.

Δεύτερο «κόμμα», σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παραμένουν τα λευκά-άκυρα, με 22% των προτιμήσεων, οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8% των ερωτηθέντων, ενώ 3% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα.

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, συγκεντρώνει το 2% των προτιμήσεων, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη επίσης 2%.

Εντύπωση προκαλεί ότι το 23% των «πράσινων» ψηφοφόρων περιμένει από την ΝΔ να ασκήσει αντιμνημονιακή πολιτική.

Άνοδο καταγράφουν τα ποσοστά του ΚΚΕ συγκεντρώνοντας το 9% των προτιμήσεων, και του ΛΑΟΣ το οποίο αγγίζει το 5,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το οριακό ποσοστό 3% ενώ πτώση σημειώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με 2%.

Η βουτιά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, και μάλιστα για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, και το κλείσιμο της ψαλίδας της διαφοράς από τη ΝΔ στις 3,5 μονάδες, διαμορφώνει συνθήκες ανατροπής του εκλογικού σκηνικού, παρά το ότι δύο στους τρεις ψηφοφόρους ξεκαθαρίζουν πως δεν θέλουν εκλογές στο άμεσο μέλλον, σημειώνει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου