Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Περιουσία $15 δισ. έχουν οι 10 πιο πλούσιοι ομογενείς


Σε δεκαπέντε δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το συνολικό ποσό που κατέχουν τα πρώτα 10 άτομα στον ετήσιο μας κατάλογο των 50 πλουσιότερων Ελλήνων της Αμερικής (στη σημερινή έκδοση του αγγλόφωνου «Ε.Κ.» «The National Herald»). Οι ομογενείς αυτοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην Οικονομία αυτής της χώρας και της
Ελληνοαμερικανικής μας Κοινότητάς, ενώ είναι κυρίαρχοι σε τομείς από το πετρέλαιο μέχρι εταιρείες βασισμένες σε επιστημονικούς κλάδους.
Αυτό ισχύει από την οικογένεια Χασιώτη, που έχει την αλυσίδα Cumberland Farms, η οποία είναι και πάλι στην πρώτη θέση με $3,1 δισεκατομμύρια. Τον Εμμανουήλ Τζαχάρη (#4, $1,9 δισεκατομμύρια) μέχρι τον καλλιτέχνη και επενδυτή Γιώργο Ανδρέα ($950 εκατομμύρια), τoν Ευστάθιο Βαλιώτη ($800 εκατομμύρια) μέχρι τον Σωτήριο Βαχαβιώλο με 260-275 εκατ. Τον Μερκούριο (Μάικ) Αγγελιάδη με 74 εκατ. και την Αριάννα Στασινοπούλου Χάφιγκτον (#44, νέα στη λίστα μας, με $125 εκατ.). Είναι η πιο γνωστή Αθηναία στην Αμερική που πρόσφατα πούλησε The Huffington Post για $315 εκατομμύρια.
Για 13η χρονιά συναντάμε μέσα από το τεύχος αυτό πολλά γνωστά ονόματα που πέτυχαν σε όλη την Αμερική σε όλους τους κλάδους από επενδύσεις και πετρέλαιο μέχρι γνωστές εταιρείες προϊόντων, όπως το Fossil και το New Balance. Σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες τους κινήσεις, όχι μόνο στο χώρο των επιχειρήσεων αλλά και στη φιλανθρωπία, στην τέχνη και τη δημόσια ζωή της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και της Αμερικής.
Ο Τζον Κατσιματίδης (#6, $1,7 δισεκατομμύρια), διευθυντής και ιδρυτής της εταιρείας Red Apple Group, ο οποίος είναι γεννημένος στη Νίσυρο, ο Πίτερ Αγγελος (#21, $450 εκατομμύρια), επιφανής δικηγόρος και ιδιοκτήτης της ομάδας του μπέιζμπολ Orioles με καταγωγή από την Κάρπαθο, ο Δρ. Π. Ρόι Βάγγελος (#20, $535 εκατομμύρια), ο οποίος ήταν επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Μerck ΜΕ καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ο Tζον Γ. Ράγκος (#24, $425 εκατομμύρια), ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων με καταγωγή από τη Χίο, οι Τεξανοί εστιάτορες Χάρης και ο Κρις Πάππας (#40, 200 εκατομμύρια).
Συνεντεύξεις
«Κάνεις τη δική σου τύχη», πιστεύει ο Δρ. Βαχαβιώλος, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Mistras Group. Το «κλειδί» της επιτυχίας γι’ αυτόν είναι ένα σωστό επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), σκληρή δουλειά, οικογενειακή υποστήριξη, καλή εκπαίδευση, σωστή νοοτροπία, μια πολύ καλή ομάδα συνεργατών και συμμετοχή σε επαγγελματικές οργανώσεις.
Το Mistras Group έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην αμερικάνικη αγορά. Αφορά τον έλεγχο διαφόρων κτιρίων, γεφυρών, εργοστασίων ενέργειας, εξέδρες πετρελαίου κ.ά. για τα οποία χρησιμοποιούνται πρωτοπόρες μέθοδοι.
Ο Δρ. Βαχαβιώλος εξηγεί το πώς πιστεύει ότι μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα οι ομογενείς. Σίγουρα όχι με λόγια ή με ομόλογα, εξηγεί ο Δρ. Βαχαβιώλος, αλλά με εταιρείες που προσφέρουν εργασία στην Ελλάδα.
Ο κ. Αγγελος μας μιλάει στην έκδοση αυτή για τους γονείς του στο όνομα των οποίων χτίζεται τώρα το University of Baltimore to John and Frances Angelos Law Center. «Ηθελα να κάνω κάτι για να δείξω την ευγνωμοσύνη μου, την υποχρέωσή μου... Να δείξω τις θυσίες και προσπάθειες που έκαναν οι γονείς μου για να είμαι σε θέση να σπουδάσω σε καλό σχολείο και να γίνω δικηγόρος, και με πολύ σκληρή δουλειά και με καλή τύχη, να είμαι επιτυχημένος», τόνισε.
O Τζον Γ. Ράγκος ανακαλύπτει και εκείνος μια άλλη πλευρά που επικεντρώνεται σε ένα μεγάλο έργο του στην ίδρυση και υποστήριξη του Congressional Medal of Honor Foundation. Ο κ. Ράγκος είπε ότι «δεν είναι όλα αυτά μυθολογία. Υπάρχουν αληθινοί ήρωες που έκαναν πολλά στο πεδίο της μάχης για να βοηθήσουν αυτή την χώρα να διατηρήσει ελευθερία παντού... Πρέπει να ξέρει ο κόσμος γιατί πήραν το Medal of Honor και ποιες ήταν οι προσφορές και οι θυσίες τους».
Ο κ. Κατσιματίδης συμβουλεύει: «Εάν δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα και δεν έχεις επιτυχία, πρέπει να δουλεύεις 14 ώρες την ημέρα, ή 16 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα».
Ο Δρ. Π. Ρόι Βάγγελος, εξηγεί ότι δεν θα σταματήσει να ερευνά θέματα που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ζωή σ’ αυτόν τον πλανήτη. Μιλάει για τη δουλειά του στην εταιρεία Regeneron, για την οικογένειά του, για θέματα που απασχολούν τις ιατρικές μελέτες και πολλά άλλα.
Ο Κρις Πάππας, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Χάρη στο Χιούστον Τέξας έχουν 90 εστιατόρια «Pappas» (από το Pappadeux μέχρι το Pappas Bar-B-Q’s) και καινούργιες επενδύσεις στις αλυσίδες Luby’s και Fuddruckers.
Κοινά σημεία, πολλές επιτυχίες
Yπάρχουν ομοιότητες σε πολλές από τις ιστορίες πολλοί όπως, εδώ στη Νέα Υόρκη, ο Μερκούριος Αγγελιάδης ($74 εκατομμύρια), που έχει μία από τις μεγαλύτερες οικοδομικές εταιρείες στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια ο Τζορτζ Μ. Μάρκους ($450 εκατομμύρια), γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών είναι τα τελευταία χρόνια μερικοί επιστήμονες, όπως ο Δρ. Βαχαβιώλος και ο Δρ. Νικόλαος Γαλακάτος της εταιρείας Clarus Ventures.
«Γιος μεταναστών» είναι η φράση που επίσης συναντάμε συχνά. Ο πατέρας του Πίτερ Πίτερσον (#2, $2 δισεκατομμύρια), π.χ., που ίδρυσε τη μεγάλη επενδυτική εταιρεία Blackstone Group, είχε ένα επιτυχημένο μαγαζί στην αρχή. Σήμερα το Blackstone αξίζει $17 δισεκατομμύρια. Μεταξύ των άλλων, με γονείς μετανάστες είναι ο Τζορτζ Μίτσελ (#2, $2 δισεκατομμύρια), ο Εμμανουήλ Τζαχάρης (#4, $1,9 δισεκατομμύρια), ο Αλέξανδρος Σπανός (#10, $1,1 δισεκατομμύρια), ο Τζον Κάλαμος (#11, $1 δισεκατομμύρια), Τζορτζ Δ. Μπεχράκης (#13, $925 εκατομμύρια), ο Mιχάλης Καπέλας (#33, $300 εκατομμύρια) και πολλοί άλλοι.
Μερικοί πέτυχαν στον ελληνικό κλάδο της Ναυτιλίας. Η Αγγελική Φράγκου (#32, $310 εκατομμύρια), ο Σοφοκλής Ζούλλας (#40, $200 εκατομμύρια), 45, έχει τις εταιρείες Eagle Bulk Shipping και το νέο Delphin Shipping LLC. Είναι επίσης ο Πίτερ Γεωργιόπουλος (#38, $250 εκατομμύρια).
Τα ονόματα που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν μεγάλο ρόλο στο χώρο της νέας τεχνολογίας είναι πολλά. O Τεντ Λεόνσης είναι από τους πρώτους (#18, $560 εκατομμύρια), από το ρόλο του στο ΑΟL (America Online) στη δεκαετία του ‘90 μέχρι και σήμερα που είναι στέλεχος της πολύ επιτυχημένης Ιντερνετ εταιρείας Groupon. Είναι και ο Δ. Τζέιμς Βίντζος (#27, $350 εκατομμύρια), ιδρυτής της εταιρείας Verisign, ο Πίτερ Καραμάνος (#29, $340 εκατομμύρια) της Compuware, ο Τζέιμς Τ. Δημητριάδης (#31, $315 εκατομμύρια) και ο Μιχάλης Δ. Καπέλας (#33, 300 εκατομμύρια) της First Data που πρόσφατα ξεκίνησε την εταιρεία.
Συνολικά η έρευνά μας και ευχαριστούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν με τις ιστορίες τους- προσφέρει 50 διαφορετικές ματιές στον Ελληνισμό στην Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου