Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΣΑΜΑΡΑΣ: Σχέσεις… στοργής;

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και, απ’ ό,τι φαίνεται, θα κρατήσει για καιρό ακόμα… Ο λόγος φυσικά για τις σχέσεις του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά με τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή...
Και μη βιαστείτε να καταλήξετε στο συ­μπέρασμα ότι μόνο οι
ποδοσφαιρικές ομάδες τούς χωρίζουν, κάτι που έγινε πολύ καθαρό αυτή την εβδομάδα, αφού ο πρό­εδρος της Ν.Δ. βρέθηκε στο Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό ενώ ο Κώστας Καραμανλής στο σπίτι του στη Ραφήνα για να απολαύσει τον Παναθηναϊκό με λίγους καλούς φίλους.

Πέρα από τις ποδοσφαιρικές αδικίες, οι πολιτικές ντρίμπλες και ίντριγκες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και βγάζουν τους παίκτες για πολύ καιρό εκτός… Τουλάχιστον έτσι ισχυρί­ζονται οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον τέως πρωθυ­πουργό.

Όπως ισχυρίζονται στενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, δεν υπήρξε ποτέ στις προθέσεις του να δημιουργήσει πρόβλη­μα στον Αντ. Σαμαρά ή τη Ν.Δ. με παρεμβάσεις του οι οποίες θα ερμηνεύονταν ποικιλοτρόπως. «Από την πρώτη στιγμή ήθε­λε να μείνει εκτός κομματικής αντιπαράθεσης και κομματι­κής ίντριγκας» λένε οι άνθρωποι που μιλούν ακόμα μαζί του. «Ωστόσο το τελευταίο διάστημα όλες οι κινήσεις του προέ­δρου της Ν.Δ. έχουν στόχο να μηδενίσουν το όποιο έργο και την όποια παρουσία των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή. Αυτή η στάση του Αντ. Σαμαρά σίγουρα δεν ενθουσιάζει τον τέως πρόεδρο ενώ ο αφορισμός του μεσαίου χώρου ερμηνεύ­εται ως μια κίνηση υψηλού ρίσκου».

Οι ίδιοι άνθρωποι πάντως επιμένουν ότι ο Κώστας Καραμαν­λής δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την πολιτική ούτε να απο­συρθεί στην τιμητική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντίθετα, επιμένουν ότι ο ίδιος θα ήθελε να συνεχίσει την πο­λιτική του καριέρα όχι μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά θέτοντας υποψηφιότητα στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου και ξεκίνησε. Το μεγάλο ερώτημα φυσικά είναι το τι θα γίνει εάν ο Αντ. Σαμαράς επιλέξει και αυτός την ίδια περιοχή. Φυσικά, ως τέως πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό, όπως και ο νυν αρχηγός του κόμματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου