Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Γενναιόδωρες παροχές στους μετανάστες


Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του πολυπολιτισμού ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός της Βικτωρίας, Τεντ Μπάιλιου και ο υπουργός Πολυπολιτισμού Νίκος Κότσιρας, στην πρώτη συνάντησή τους με
αντιπροσώπους των μεταναστευτικών μέσων ενημέρωσης.
Ο κ. Μπάιλιου δήλωσε «ένθερμος υποστηρικτής» του πολυπολιτισμού και υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να διατηρήσει την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία της Πολιτείας.
Οι βασικοί πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής είναι η παροχή υπηρεσιών στους μη αγγλόφωνους μετανάστες, η υποχρεωτική διδασκαλία γλωσσών στα κρατικά σχολεία της Πολιτείας, η στήριξη πολιτισμικών εκδηλώσεων που διατηρούν και προβάλλουν τους πολιτισμούς των μεταναστευτικών ομάδων της Πολιτείας, η αναβάθμιση του ρόλου και η διεύρυνση του αντικειμένου της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων και η συνεργασία με την κοινοπολιτειακή κυβέρνηση σε θέματα πολυπολιτισμού.
«Η Βικτώρια είναι το πολυπολιτισμικό κέντρο της Αυστραλίας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον πολυπολιτισμό με πολιτικές και δράσεις, που θα βοηθήσουν τους πολίτες μεταναστευτικής καταγωγής να διατηρήσουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους και την πολιτεία να συνεχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη που απορρέουν από τον πολυπολιτισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός.
 «Η κυβέρνηση θα στηρίξει την πολιτισμική και γλωσσική ποικιλότητα των κατοίκων της πολιτείας, διότι πιστεύουμε στην αξία τους. Χαιρετίζουμε την απόφαση της κοινοπολιτειακής κυβέρνησης να στηρίξει τον πολυπολιτισμό. Σπεύδουμε, όμως, να υπενθυμίσουμε στην κεντρική πολιτική εξουσία, ότι η Βικτωρία ήταν και παραμένει το πολυπολιτισμκό κέντρο της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Μπάϊλιου.
Οι κ. Μπάιλιου και Κότσιρας διαβεβαίωσαν, ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της καθώς και τις υποσχέσεις των πρώην Εργατικών κυβερνήσεων Μπρακς και Μπράμπι, εφόσον οι υποσχέσεις αυτές περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.
«Θα τιμήσουμε όλες τις υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, εφόσον τα σχετικά κονδύλια περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένων των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για τους πολιτισμικούς κόμβους στο κέντρο της Μελβούρνης (Lonsdale Street, Lygon Street, Little Burke Street) και του πολιτιστικού κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας» είπαν.
Ο κ. Μπάιλιου ήταν απόλυτος και στο θέμα εκμάθησης ξένων γλωσσών από τις νέες γενιές.
«Μέχρι το 2025 θα καταστήσουμε υποχρεωτική τη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε όλα τα σχολεία της Πολιτείας από το Νηπιαγωγείο μέχρι την Τετάρτη Τάξη Γυμνασίου. Η κυβέρνηση θα διαθέσει 40 εκ. δολάρια την επόμενη τετραετία για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε όλα τα κρατικά σχολεία της πολιτείας. Τα σχολεία της πολιτείας θα επιλέγουν τις γλώσσες που θα διδάσκουν.
Θα προσφέρουμε κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για ειδίκευση στη διδασκαλία γλωσσών. Η κυβέρνηση θα προσφέρει υποτροφίες $20,000 για πτυχιακές σπουδές σε διάφορες γλώσσες και $50,000 για μετεκπαίδευση εκπαιδευτικών στη διδασκαλία γλωσσών. Επίσης, θα διαθέσουμε ένα εκατομμύριο δολάρια σε σχολεία που θα σχεδιάσουν προγράμματα διδασκαλίας γλωσσών για την αγορά βιβλίων και οπτικοακουστικού διδακτικού υλικού.
Επιπροσθέτως, θα αυξήσουμε την κατά κεφαλή ετήσια επιδότηση μαθητών κοινοτικών σχολείων από $120 σε $190.
Ακόμη θα διαθέσουμε ένα εκατομμύριο δολάρια την επόμενη τετραετία για την αδελφοποίηση σχολείων και ανταλλαγή προγραμμάτων διδασκαλίας γλωσσών» τόνισε.
Άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνηνσης Μπάιλιου για την ενίσχυση του πολυπολιτισμού είναι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου