Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ως τέλη Φλεβάρη πορίσματα για ζημιά στην πατάτα Ηλείας

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν λάβει τα πορίσματα για τις καταστροφικές ζημιές του Οκτωβρίου στην καλλιέργεια της πατάτας οι παραγωγοί της Ηλείας, όπως τους υποσχέθηκαν την Τετάρτη το πρωί οι αρμόδιοι από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, όπου μετέβησαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα.


Οι αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Κουρτεσίου, όπως είχαν αποφασιστεί στη γενική συνέλευση τους και από εκεί πήγαν ομαδικά στην Πάτρα. Σκοπός τους ήταν να επισκεφθούν το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ και να ενημερωθούν σχετικά με τα πορίσματα που δεν έχουν λάβει ακόμα για τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού και της Ομάδας Πατατοπαραγωγών Νομού Ηλείας Ανδρέας Τσουκαλάς μιλώντας για το θέμα σημείωσε τα εξής: «Έχουν περάσει 4 τουλάχιστον μήνες από τις καταστροφικές ζημιές που προκλήθηκαν στις πατάτες μας και δεν έχουμε ακόμα καμία ενημέρωση σχετικά με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ. Ο πρόεδρος του Οργανισμού είχε δεσμευτεί ότι τον Γενάρη θα είχαμε τα πορίσματα και θα πληρωνόμασταν πολύ γρήγορα. Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα και για αυτό αποφασίσαμε να πάμε στο υποκατάστημα της Πάτρας». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσουκαλά, οι αγρότες περιμένουν πως και πως τα πορίσματα αυτά ούτως ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν την νέα καλλιέργεια.

«Μετά τις καταστροφές που πάθαμε δεν υπάρχουν χρήματα στους παραγωγούς. Για αυτό απαιτούμε να μας σταλούν τα πορίσματα. Γιατί αν γνωρίζουμε τα πορίσματα θα μπορέσουν οι παραγωγοί να επισκεφθούν τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων με τα οποία συνεργάζονται και να ζητήσουν πίστωση για να προχωρήσουν στην νέα καλλιέργεια καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει άλλη λύση», ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς.

Η επίσκεψη των παραγωγών στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα είχε θετικό αποτέλεσμα ,καθώς έλαβαν δεσμεύσεις ότι θα λάβουν τα πορίσματα μέχρι το τέλος του μηνός. «Δεσμεύθηκε ο ΕΛΓΑ Πατρών ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε τα πορίσματα», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε: «Τώρα θα περιμένουμε να υλοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις. Αν όχι τότε θα πραγματοποιήσουμε νέα γενική συνέλευση και από κοινού, όλοι μαζί οι παραγωγοί της Ηλείας θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειές μας».

Πληροφορίες: Πρώτη Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου