Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Βέλγιο: 249 μέρες χωρίς κυβέρνηση!


   Μια...ιστορική μέρα είναι η σημερινή για τους Βέλγους καθώς κατέρριψαν παγκοσμίως το ρεκόρ της πιο μακράς πολιτικής κρίσης: στη χώρα δεν υπάρχει κυβέρνηση εδώ και 249 μέρες!
Το ρεκόρ κατείχαν οι Ιρακινοί, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να σχηματίσουν τελικά κυβέρνηση με τη συμμετοχή σουνιτών και
σιιτών.
Ο Τύπος με χιούμορ αλλά και με καυτηριασμό «γιόρτασε» αυτή τη μέρα.
«Επιτέλους πρωταθλητές κόσμου!» είναι ο τίτλος της εφημερίδας αναφοράς της Φλάνδρας, της De Standaard, η οποία επέλεξε το χιούμορ.
Η πρώτη σελίδα της καλύπτεται από μια φωτογραφία που δείχνει Βέλγους ποδοσφαιρικούς οπαδούς να πανηγυρίζουν έπειτα από μια νίκη.
«Κατερρίφθη το ρεκόρ!» γράφουν οι γαλλόφωνες εφημερίδες L' Echo και Le Soir. Η τελευταία μάλιστα δημοσιεύει μια καταμέτρηση των 249 ημερών η οποία θυμίζει τοίχο κελιού φυλακής, με σειρές από γραμμές χαραγμένες με κιμωλία πάνω σε μαύρο φόντο.
«Ευτυχώς μας μένουν τα ζυγωματικά μας για να γελάσουμε. Ένα βεβιασμένο γέλιο. Όμως στη μέση αυτού του ατελείωτου πολιτικού μπλοκαρίσματος, καλύτερα να επιλέξουμε το γέλιο από την κατάθλιψη», εκτιμά ένας από τους αρθρογράφους της Soir.
Σε σοβαρότερο τόνο, η εφημερίδα Le Capitale μιλάει για παγκόσμιο ρεκόρ που μας ντροπιάζει, ενώ η De Morgen έχει τίτλο η θλίψη του Βελγίου, μια αναφορά στο μυθιστόρημα «Η θλίψη των Βέλγων» του διάσημου εκλιπόντος φλαμανδού μυθιστοριογράφου Ούγκο Κλάους.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου