Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η κρίση έχει αρχίσει να οδηγεί τους ανθρώπους στα χωριά τους


   Να που η κρίση ίσως φέρει και ένα καλό αποτέλεσμα! Σύμφωνα με τελευταία έρευνα η οικονομική κρίση που έχει κάνει πολλούς Έλληνες να χάσουν τη δουλειά τους έχει οδηγήσει πολλούς πίσω στα χωριά τους.
Άνθρωποι με πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους αφήνουν την πόλη και επιστρέφει στη γη, για να την καλλιεργήσουν και να εκθρέψουν
ζώα.
Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Αρχής το 2010 οι αγρότες αυξήθηκαν κατά 8% κάτι που μεταφράζεται σε 60.000 άτομα. Η πλειονότητα αυτών ασχολούνται με βιολογικές καλλιέργειες.
Μάλιστα οι καινούργιοι γεωργοί δεν είναι ετεροεπαγγελματίες που απλώς έχουν και κάποια χωράφια και τα καλλιεργούν ενώ έχουν άλλη εργασία, αλλά νέοι που επέστρεψαν εκεί που γεννήθηκαν, εντάχθηκαν στο επάγγελμα των γονιών τους και γράφτηκαν στους συνεταιρισμούς.
Η επιστροφή στη φύση δεν είναι ωστόσο απόρροια μόνο της οικονομικής κρίσης καθώς όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η αποαστικοποίηση είχε αρχίσει σταδιακά από το 2008, αλλά το 2010 υπήρξε ραγδαία αύξηση.
Πολύ σημαντικό είναι ότι οι καλλιεργητές στρέφονται πλέον στην πλειονότητά τους στις βιολογικές καλλιέργειες με τον αριθμό τους να πενταπλασιάζεται.
Συγκεκριμένα, από 5.343 βιοκαλλιεργητές που ήταν το 2000, οι απασχολούμενοι αγρότες στη βιολογική γεωργία έφθασαν τα 24.057 άτομα, το 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου