Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Καμιά απόφαση για την εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης


Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αλλά στην περίπτωση αυτή, εφόσον υπάρξει κατάληξη στις αποφάσεις αυτές, η προσέγγιση θα γίνει με μεγάλη ευαισθησία, με βάση εισοδηματικά, γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα και το ύψος που θα γίνει η συγκεκριμένη εξίσωση.
Στη δήλωση αυτή προέβη ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για την ανάγκη μείωσης των τιμών των καυσίμων.

Ο ερωτών βουλευτής υποστήριξε ότι υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης των χρημάτων από τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από την φορολόγηση των διυλιστηρίων, αλλά και από την επιβολή φόρου στο τράνζιτ πετρέλαιο των εφοπλιστών.

Ο κ. Κουσελάς ανταπάντησε ότι η φορολογία στα καύσιμα ως προς το κατώτερο όριο συνιστά επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ότι αν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα μειωθεί ο ειδικός φόρος, όπως έγινε με τα καπνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου