Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«Πάγωσε» η μετεκπαίδευση των δασκάλων

Στον «πάγο» μπήκε τουλάχιστον για φέτος το διετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των δασκάλων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας.Η αναστολή του προγράμματος προκάλεσε την έντονη...

...αντίδραση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, το
διοικητικό συμβούλιο του οποίου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.


Το κείμενου του συλλόγου αναφέρει τα ακόλουθα:



«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι αντίθετο, με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη ματαίωση των εξετάσεων φέτος, για την εισαγωγή στη διετή μετεκπαίδευση στα Διδασκαλεία. Είναι φανερό από την ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον Γ.Γ. του Υπουργείου, ότι η πολιτική ηγεσία δεν έλαβε καθόλου υπόψη της, τις θέσεις του κλάδου, αλλά και τις προτάσεις της Συνόδου των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και των Προέδρων των Διδασκαλείων, που συνήλθε στη Θεσσαλονίκη στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011.



Δυστυχώς, αυτό που μέτρησε ήταν οι επιταγές του διαβόητου μνημονίου, το οποίο ακολουθείται πιστά από την κυβέρνηση και προβλέπει περικοπές παντού, αδιακρίτως. Η μετεκπαίδευση, είναι μια μόνο παράμετρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην εκπαίδευση και αυτών που έρχονται στη συνέχεια.



Ένας θεσμός που προσέφερε τα μέγιστα στην επιμόρφωση νηπιαγωγών και δασκάλων για πάνω από 70 χρόνια, σταμάτησε να λειτουργεί στα χρόνια του μνημονίου με μια απλή ανακοίνωση μετά από μια παρελκυστική τακτική από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.



Είμαστε βέβαιοι, πως το σύνολο των συναδέλφων δεν απεμπολεί το δικαίωμα στην επιμόρφωση και καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει τη θέση του. Θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Διδασκαλείων και την απρόσκοπτη λειτουργία τους.



Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ας αναλάβει τις ευθύνες της. Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγεται το σύνθημα για αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης με περικοπές παντού και με διακοπή της μοναδικής (βασικότερης) επιμόρφωσης των λειτουργών της, στο χώρο της πρωτοβάθμιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου