Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα των διοδίων

«Η κυβέρνηση αναζητεί λύσεις για την μείωση του βάρους των διοδίων στους πολίτες», επανέλαβε απόψε στη Βουλή ο Δημήτρης Ρέππας, με την αντιπολίτευση να έχει λίγο νωρίτερα ταχθεί κατά των ποινών για όσους δεν πληρώνουν διόδια.
 Όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών, εξετάζονται προτάσεις για την
καθιέρωση αναλογικών διοδίων, τη δραστική μείωση της τιμής εκεί όπου ο δρόμος δεν έχει ολοκληρωθεί, την αραίωση των σταθμών και την εφαρμογή ειδικής τιμολογιακής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής, η οποία φτάνει το 10% στα μέσα σταθερής τροχιάς και στο 40% στα λεωφορεία.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι η αύξηση του εισιτηρίου επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τον περιορισμό των ελλειμμάτων.
Στο μεταξύ, με αφορμή σχετική αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη, ο Δ. Ρέππας τόνισε ότι «καμία τράπεζα και κανένας τραπεζίτης δεν μπορεί να εγκαλέσει το ελληνικό δημόσιο ότι δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του και να αποχωρήσει από τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε νωρίτερα υποστηρίξει πως το κίνημα για την μη πληρωμή των διοδίων εξυπηρετεί τους ευρωπαίους τραπεζίτες, οι οποίοι προσπαθούν να απαλλαγούν από τις σχετικές συμβάσεις.
«Οι τράπεζες θα παραμείνουν και θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου