Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Θέλω τη δουλειά σου»

Μαίνεται ο εμφύλιος στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς πρωτοκλασάτα στελέχη της εποφθαλμιούν θέσεις συναδέλφων τους και δηλώνουν ανοιχτά την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν κορυφαία χαρτοφυλάκια.

Μετά την αντιπρόεδρο της αντιπολίτευσης Τζούλια Μπίσοπ, φαίνεται να κινδυνεύει και ο σκιώδης θησαυροφύλακας Τζο Χόκι, από το φιλόδοξο συνάδελφό του σκιώδη υπουργό Οικονομικών Άντριου
Ρομπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Telegraph, ο κ. Ρομπ έχει δηλώσει ευθέως στον παρ’ ολίγο αρχηγό των Λίμπεραλς Τζο Χόκι, ότι τον ενδιαφέρει το σκιώδες θησαυροφυλάκιο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο κ. Ρομπ δηλώνει ότι «δεν συζητά τα ενδιαφέροντά του με συναδέλφους του ούτε διοχετεύει πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης για τα εσωτερικά το κόμματός του».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λίμπεραλ Πάρτι Κρίστοφερ Πάϊν, σχολιάζει, ότι «δεν είναι κακό να έχουν φιλοδοξίες οι συνάδελφοί του», εάν και εφόσον οι φιλοδοξίες αυτές δεν αποστρέφουν την προσοχή τους «από την κακή Εργατική κυβέρνηση της χώρας».

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ, υποχρεώθηκε επανειλημμένα να εκφράσει δημόσια τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο Τζούλια Μπίσοπ και τα άλλα μέλη της σκιώδους κυβέρνησής του, στην καταφανή προσπάθειά του να θέσει τέλος στον επιζήμιο εσωτερικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην αντιπολίτευση.

Η κ. Μπίσοπ μπήκε στο στόχαστρο συναδέλφων της, μετά την έντονη αντίδρασή της στην απόφαση του κ. Άμποτ να υποδείξει τομείς του προϋπολογισμού από τους οποίους μπορεί να περικόψει η κυβέρνηση, αντί να επιβάλει το πλημμυρόσημο.

Η κόντρα Άμποτ-Μπίσοπ κορυφώθηκε, μετά την απόφαση του κ. Άμποτ να συμπεριλάβει στις προτεινόμενες περικοπές και αναβολή της βοήθειας 448 εκ. δολαρίων προς την Ινδονησία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου