Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Συλλαλητήριο ΠΑΣΥ στην Κρήτη για το ελαιόλαδο

Σε συλλαλητήριο έξω από την Περιφέρεια Κρήτης την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί καλεί τους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) με κύριο αίτημα την αύξηση των τιμών του ελαιολάδου και την άμεση πληρωμή των παραγωγών που δεν έχουν εισπράξει ακόμα τα χρήματα τους από σταφύλια και
ελαιόλαδο που έχουν πουλήσει.


Η ΠΑΣΥ ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αύξηση των τιμών παραγωγού του λαδιού σε επίπεδα που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Επίσης τα στελέχη της ΠΑΣΥ ζητούν να μειωθεί άμεσα το κόστος παραγωγής με το «κτύπημα» των συμφερόντων της βιομηχανίας και της εκμετάλλευσης που ασκεί στους φτωχούς αγρότες. Επίσης να μειωθούν τα «κρατικά χαράτσια» στα εφόδια και τα γεωργικά φάρμακα, όπως ο ΦΠΑ.

Οι αγρότες της ΠΑΣΥ διεκδικούν ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο με δωρεάν, δημόσια υγεία και παιδεία, με έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Προέβλεψαν μάλιστα ότι το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, της μείωσης των τιμών αλλά και των επιδοτήσεων αφού θα ισχύσουν μέτρα διαχωρισμού των κατά κύριο και μη επάγγελμα αγροτών, τον οποίο χαρακτηρίζουν τεχνητό.

Σύμφωνα με τους ίδιους, θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι εισφορές στον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ, τα τιμολόγια της ΔΕΗ και το κόστος των καυσίμων, σε επίπεδο που η ζωή στην ύπαιθρο θα καταστεί αβίωτη.

Οι αγρότες χρειάζεται να δώσουν σοβαρή μάχη αυτή την περίοδο, ενάντια στο ξεκλήρισμα που τους επιφυλάσσουν η ΚΑΠ και οι κυβερνήσεις, είπαν οι εκπρόσωποι της παράταξης, επιρρίπτοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Κάλεσαν μάλιστα τους αγρότες να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου μαζί με την ΠΑΣΥ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και τους γυναικείους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος. Στις 23 Φεβρουαρίου έχει προκηρυχθεί γενική απεργία σε όλη την Ελλάδα και η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου