Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σε στασιμότητα Ολυμπία Οδός και αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Η αβεβαιότητα που επικρατεί με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα οδηγεί την Ηλεία στον κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό με δυσάρεστες συνέπειες για τους κατοίκους.
 Δύο από τις βασικές αναπτυξιακές υποδομές αεροδρόμιο Ανδραβίδας και Ολυμπία Οδός( Πάτρα- Πύργος και τμήμα από έξοδο πόλης μέχρι Αρχαία Ολυμπία) παραμένουν σε στασιμότητα όπως διεφάνη στην μαραθώνια σύσκεψη στο γραφεία του
Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη με την συμμετοχή βουλευτών και εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής.

Τα νέα δεδομένα που έγιναν γνωστά κατά την διάρκεια της σύσκεψης για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και την λειτουργία του ως πολιτικού, οδηγούν το έργο στις καλένδες παρά τις διαβεβαιώσεις για εξεύρεση επιπλέον πιστώσεων(20 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη εγγραφεί στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας).

Η εμπλοκή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που φαίνεται να προβάλει διαρκώς αιτιάσεις για την μη λειτουργικότητα του έργου και τα νέα τεχνικά στοιχεία που ζητάει κάνουν σχεδόν αδύνατη( σύμφωνα με την ΥΠΑ) την δημοπράτησή του.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν στην σύσκεψη στην παρουσίαση των νέων δεδομένων που έκαναν εξόργισαν τους Ηλείους παράγοντες που σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν άμεσα να ξεκαθαρίσει το θέμα από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο κ.Μαγκριώτης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση ζήτησε προθεσμία μερικών ακόμα ημερών να υπάρξει και νέα σύσκεψη με τα στελέχη της ΥΠΑ για να ξεκαθαρίσει το θέμα πιθανόν και μέσα στην προσεχή εβδομάδα.

Όσο αφορά στην Ολυμπία οδό και το τμήμα Πάτρα- Πύργος υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ενώ στον «αέρα» σύμφωνα με πληροφορίες είναι το συμπληρωματικό τμήμα από Κολλιρέικες παράγκες μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Το τμήμα αυτό ήρθε ως αντιπρόταση έπειτα από τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν με τον Καιάφα και την «κόκκινη κάρτα» της Κομισιόν. Η επαναδιαπραγμάτευση του έργου με τις κατασκευάστριες εταιρίες θα γίνει συνολικά μέσα στον Φεβρουάριο οπότε κανείς δεν είναι σε θέση να είναι σίγουρος για το εάν θα υλοποιηθεί μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε.

Έντονη ανησυχία?

Οι τοποθετήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας «θορύβησαν» τους Ηλείους.

Σε επικοινωνία της εφημ.ΠΑΤΡΙΣ με τον βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη χαρακτήρισε την σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα για πολλά ζητήματα από τον κ Μαγκριώτη ενώ σε ότι αφορά το αεροδρόμιο υποστήριξε ότι παρά την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται « υπάρχει ανησυχία όταν μένει ακόμα ανοιχτό το θέμα και με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν» ενώ πρόσθεσε ότι παραμένει αισιόδοξος.

Για το τμήμα της Ολυμπίας οδού ο κ Κατρίνης τόνισε ότι θα έρθει σε νέα σύμβαση όπως διαβεβαίωσε ο κ Μαγκριώτης. Από την πλευρά του ο βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος ερωτηθείς επεσήμανε ότι « η ΥΠΑ μας κοροιδεύει με αυτά που βγάζει κάθε φορά» ενώ πρόσθεσε ότι στην σύσκεψη ανέβηκε το κόστους του έργου στα 70 εκατ. ευρώ.

Αλλά και ο βουλευτής Τάκης Δημητρουλόπουλος ερωτηθείς σχολίασε ότι «είναι ακατανόητη η καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου.» Για το τμήμα της Ολυμπίας οδού και οι δύο υποστήριξαν ότι θα περιμένουν την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης δηλώνοντας αισιόδοξοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας ερωτηθείς επεσήμανε ότι «θα περιμένω τις απαντήσεις μέσα στην προσεχή εβδομάδα από την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με την ΥΠΑ» ωστόσο έχει δηλώσει αισιόδοξος.

Πηγή:patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου