Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Επαναστατική ανακάλυψη για το AIDS


Σε μία επαναστατική ανακάλυψη προέβησαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ερευνών Walter & Eliza Hall της Μελβούρνης. Μετά από σειρά πειραμάτων διαπίστωσαν ότι μία ορμόνη η λεγόμενη Interleukin 7, που χορηγήθηκε σε πειραματόζωα και συγκεκριμένα
ποντίκια, ενδυνάμωσε το ανοσοποιητικό τους σύστημα, εξαφανίζοντας τον ιό που προκαλεί την θανατηφόρα αρρώστια του AIDS.
H διαδικασία που εφήρμοσαν οι επιστήμονες είναι γνωστή με τον όρο ως «κόπωση του ανοσοποιητικού συστήματος» και σύμφωνα με τον Δρ Μαρκ Πελεγκρίνι που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας η νέα αυτή ανακάλυψη ανοίγει στην επιστήμη τον δρόμο για την θεραπεία χρόνιων μολύνσεων όπως αυτές από τον ιό του AIDS αλλά και αυτών της Ηπατίτιδας Β και Γ. Την ίδια στιγμή ο κ. Πελεγκρίνι πρόσθεσε ότι η νέα αυτή λειτουργία της ορμόνης μπορεί να βοηθήσει και στην θεραπεία ασθενειών που προέρχονται από βακτηριακή μόλυνση όπως η φυματίωση.
Οι επιστήμονες είχαν ως κύριο στόχο τους να κατευθύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει την ικανότητα να πολεμήσει τον ιό.
Όπως είπε ο κ. Πελεγκρίνι ως γνωστόν ο ιός επιτίθεται στο ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να εξουθενώνει τα λεγόμενα T- κύτταρα που είναι και επιφορτισμένα με την καταπολέμηση των μολύνσεων.
«Τα κύτταρα εξαντλούνται σε τέτοιο σημείο που παραιτούνται οποιασδήποτε αμυντικής προσπάθειας» είπε ο κ. Πελεγκρίνι προσθέτοντας ότι η ορμόνη Interleukin 7, κατάφερε να ξυπνήσει το ανοσοποιητικό σύστημα των μολυσμένων από AIDS ποντικιών.
Επιπρόσθετα οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι στα ποντίκια που αποθεραπεύτηκαν πλήρως από την μόλυνση του ιού του AIDS, ένα συγκεκριμένο χρωμόσωμα το SOCS-3 απενεργοποιήθηκε εντελώς γεγονός που όπως καταλήγουν βοήθησε και στην γρηγορότερη θεραπεία των πειραματόζωων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας των αυστραλών επιστημόνων δημοσιεύθηκαν σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό Cell.
Να προσθέσουμε ότι την τελευταία 30ετία τουλάχιστον 25 εκατ. άνθρωποι έχουν πεθάνει από την αρρώστια του AIDS.  Κάθε χρόνο περίπου 2,5 εκατ. ασθενούν από την αρρώστια και ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από τον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο σήμερα φθάνει τα 33,3 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου