Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση για Αναστασιάδη

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Καταγγέλλει καθυστερήσεις στην έρευνα. "Η ατιμωρησία των επωνύμων θα τελειώσει" απάντησε ο υπουργός Οικονομικών

Το θέμα της υπόθεσης του εκδότη και δημοσιογράφου Θέμου
Αναστασιάδη και των 5,5 εκατ. ευρώ που κατέθεσε σε τράπεζα, επανέφερε στη Βουλή η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, με επίκαιρη ερώτησή της.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης της υπόθεσης του κ. Αναστασιάδη.
Πρόσθεσε ακόμα ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα εδώ και τρία χρόνια, που περιμένουν αξιόπιστες απαντήσεις και σημείωσε ότι πρέπει να σταλεί το μήνυμα στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, αλλά έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση από το ΣΔΟΕ.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ είναι λίγο πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου που διεξάγει, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθεί και η επιβολή προστίμων
Πρόσθεσε ακόμα ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη.
"Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται, Αυτό θα τελειώσει" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα για όποιο θέμα φοροδιαφυγής για οποιονδήποτε και όποια θέση και αν κατέχει.
Πρόσθεσε δε, ότι προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα για να επιταχύνονται όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην παραμένουν, όπως είπε "κάπου, και κανείς να μην γνωρίζει ποιος, γιατί και αν τις προχωράει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου