Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Θρίλερ με το βακτήριο E.coli


Η προέλευση της επιδημίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο 30 ανθρώπων, μπορεί να μην ανακαλυφθεί ποτέ, προειδοποίησαν σήμερα οι επιστήμονες, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται.
 Οι φύτρες των φασολιών και του αρακά παραμένουν οι κύριοι «ύποπτοι», όμως δεν έχει βρεθεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC).


Τα τρία τέταρτα των επιδημιών του Ehec που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στη Γερμανία τελείωσαν χωρίς να βρεθεί η προέλευσή τους, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εκτίμηση Κινδύνων με έδρα το Βερολίνο. Αυτό συνέβη επειδή η τροφή που προκάλεσε την επιδημία είχε καταναλωθεί ή πεταχτεί προτού αρρωστήσουν οι άνθρωποι.

Πάντως, οι ημερήσιες εισαγωγές σε νοσοκομεία με αιμορραγική διάρροια, το πρώτο σύμπτωμα της επιδημίας, μειώνονται, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό σε 29 νεκρούς στη Γερμανία και ακόμη έναν στη Σουηδία.

Αν και η επιδημία χτυπά και προκαλεί τον θάνατο κυρίως γυναικών, η πλειονότητα των θυμάτων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. Η Κάτω Σαξονία είναι το γερμανικό κρατίδιο όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι, 10 συνολικά. Περίπου 2.800 Γερμανοί έχουν αρρωστήσει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου