Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Bric vs Ε.Ε με φόντο τη Λαγκάρντ


Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο χαιρέτισαν με θέρμη την ανακοίνωση της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού στις ΗΠΑ.
 Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός
Οικονομίας, Φρανσουά Μπαρουάν, διαβεβαίωσε ότι η υποψηφιότητα της Λαγκάρντ στηρίζεται «από όλη τη Γαλλία».

Η Λαγκάρντ «έχει φυσικά όλη την υποστήριξη της Γαλλίας προκειμένου να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία γύρω από μια υποψηφιότητα ισχυρή και αξιόπιστη στην υπηρεσία ενός θεσμού που παίζει σημαντικό ρόλο σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, δεδομένων των εντάσεων που γνωρίζετε», είπε ο Μπαρουάν.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει το ποιος θα διαδεχθεί την Λαγκάρντ στο υπουργείο. Δεν έκανε επίσης κανένα σχόλιο όταν ρωτήθηκε για τις επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει το Βέλγιο και η Πολωνία για το πρόσωπο της Λαγκάρντ προκειμένου να στηρίξουν δικούς τους υποψήφιους. Ωστόσο, λίγα λεπτά νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος είχε δηλώσει την Κυριακή ότι "ενδιαφέρεται" για τη διεύθυνση του ΔΝΤ, χαρακτήρισε "εξαιρετική υποψήφια" την Λαγκάρντ αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Βρυξέλλες θα στηρίξουν όποια κοινή απόφαση λάβουν οι ευρωπαϊκές χώρες.

«Ήμουν από τους πρώτους, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, που ζητήσαμε να υπάρξει μια ευρωπαϊκή υποψηφιότητα", είπε ο Ρέιντερς μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Λαγκάρντ "είναι μια εξαιρετική υποψήφια και θα είναι ίσως η ευκαιρία να έχουμε μια γυναίκα επικεφαλής ενός θεσμού τόσο σημαντικού σε διεθνές επίπεδο. Επομένως, θα στηρίξουμε προφανώς την ευρωπαϊκή απόφαση", διαβεβαίωσε. "Ελπίζω ότι μα μπορέσουμε να πείσουμε όλους τους εταίρους μας, τους Αμερικανούς αλλά και τις αναδυόμενες χώρες, να συνεχίσουμε» στο ΔΝΤ με Ευρωπαίο γενικό διευθυντή, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου