Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Οι Ευρωπαίοι να καλύψουν την Ελλάδα»


   Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα αν δεν μπορέσει το ΔΝΤ τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως δήλωσε οι Ευρωπαίοι πρέπει να καλύψουν το κενό αν το ΔΝΤ δεν μπορέσει να εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την χώρα μας.
«Εάν οι Ευρωπαίοι λάβουν γνώση ότι η εκταμίευση του ΔΝΤ στις 29 Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά δυνατή, τότε το ΔΝΤ αναμένει από τους Ευρωπαίους να μπουν στη θέση του ΔΝΤ και να αναλάβουν αυτοί τη δόση του» δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέδριο στο Λουξεμβούργο.

Από την πλευρά του, τo ΔΝΤ ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεχίσει να συγχρηματοδοτεί την Ελλάδα εάν δεν έχει εξασφαλίσεις από την ΕΕ ότι θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο, καθώς μπορεί να διαπιστωθεί πως η χρηματοδότηση της χώρας δεν είναι εξασφαλισμένη σε ορίζοντα δωδεκαμήνου.
Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Ταμείου, Κάρολιν Άτκινσον ανέφερε: «Το ΔΝΤ ποτέ δεν δανείζει εάν δεν έχει εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν χρηματοδοτικά κενά. Οι εξασφαλίσεις που ζητούμε αφορούν τόσο τις πολιτικές... όσο και το τι είδους χρηματοδότηση θα είναι διαθέσιμη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου